Klassiek concours

Informatie

In februari en maart deden er bijna 400 jonge muzikanten uit heel Nederland mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours. Ondanks corona ging de klassieke muziekwedstrijd gewoon door. Dankzij een speciaal gebouwde digitale infrastructuur konden jonge muzikanten een filmpje insturen van hun optreden. We zijn blij verrast over het aantal ingestuurde filmpjes en de creativiteit van de deelnemers. Geweldig om te zien hoe het spelplezier van de video’s afspat! 

Digitaal concours
Door de klassieke concoursen digitaal te organiseren zorgden we dat het concours tóch door kan gaan. En ook digitaal geven we zoveel mogelijk deelnemers de kans om hun muziek te laten horen en natuurlijk hopen we dat alle fans van de deelnemers en van jong muzikaal talent het digitale klassieke concours met plezier en enthousiasme hebben gevolgd.

Deelnemers stuurden een video in van maximaal 10 minuten. Net als alle andere jaren zijn alle instrumenten welkom (zang ook!) en alle niveaus vertegenwoordigd. De inzendingen zijn per regio op onze website te zien. Daar kon iedereen ze kan bekijken en mee stemmen voor de publieksprijs. Met iedere deelnemer organiseerden we een persoonlijk gesprek, waarin onze professionele muziekjury feedback geeft op de ingestuurde video. Met hun tips kunnen de deelnemers nog muzikaler en nog beter worden.

  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours West 1 en bekijk hier de uitslag
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours West 2 en bekijk hier de uitslag
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Zuid 1 en bekijk hier de uitslag
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Zuid 2 en bekijk hier de uitslag
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Oost en bekijk hier de uitslag
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Noord en bekijk hier de uitslag

Bekendmaken van de winnaars
De winnaars van elk regioconcours maakten we bekend met een speciale video. Vanwege de coronamaatregelen was het helaas onmogelijk om een finale op locatie te organiseren.

Nationale Finale
De Nationale Finale organiseren we in Utrecht. Net als bij de vorige editie van de Nationale Finale worden de van tevoren opgenomen beelden later uitgezonden in een speciaal finale-programma. De finale wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

  • Lees hier alle informatie over de Nationale Finale

Klassiek concours 2022
Nieuwsgierig geworden? Wil je graag meedoen aan het klassiek concours? Begin 0ktober 2021 start de inschrijving voor het klassiek concours 2022. Houd onze website in de gaten.

Reglement
Via de knop hieronder vind je het reglement van het Prinses Christina Klassiek Concours 2021. Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn de data van de klassieke concoursen tussentijds gewijzigd.

Deelnemersreglement Prinses Christina Klassiek Concours 2021 .pdf