Klassiek Concours

Informatie

Heb je een klassiek stuk aardig in de vingers en ben je tussen de 12 en 19 jaar?* Doe dan mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours en stap in de voetsporen van tientallen topmusici. Remy van Kesteren, Laetitia Gerards, Lucie Horsch, Ralph van Raat en vele anderen gingen je voor. Geef je muzikale ontwikkeling een boost en schrijf je vanaf begin oktober in! 

* Ben je zanger? Dan kun je meedoen tot je 21e jaar. Alle andere muzikanten kunnen meedoen tot en met 19 jaar.

Klik hier om je direct in te schrijven
Let op: inschrijven kan tot en met 12 november

 

Digitale selecties
Begin 2022 organiseren we zes regioconcoursen, waaraan iedereen uit Nederland, de regio Antwerpen en regio Aken kan meedoen. De selecties in de regio’s verlopen digitaal: deelnemers kunnen zich tot en met 12 november 2021 inschrijven en sturen in januari, februari of maart 2022 hun selectievideo in via onze website. Een professionele muziekjury bekijkt alle video’s en selecteert de finalisten. De winnaars treden op tijdens de Regionale Finale die we live (en coronaproof) op locatie organiseren.

Pak je podium!
Meedoen aan het Klassiek Concours is een boost voor je muzikale ontwikkeling. Werk toe naar je concoursdeelname door samen met je muziekdocent te repeteren en denk na over wat jij wilt vertellen met het stuk dat je speelt. Maak een mooie video van maximaal 10 minuten lang en stuur die in. Van de professionele muziekjury krijg je persoonlijke feedback waarmee je je spel (nog) beter kunt maken. Degene die met zijn of haar video de meeste publieksstemmen verzamelt, wint de publieksprijs!

Regionale Finales en verder 
Uit alle selectie-inzendingen kiest de jury de allerbeste. Die deelnemers treden op tijdens de Regionale Finale, die we live op locatie organiseren. Finalisten spelen daar hun repertoire en de finale wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Na de regionale concoursen organiseren we de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale: het spannende sluitstuk van het Klassiek Concours, waarin de allerbeste deelnemers van 2022 nogmaals optreden voor jury en publiek.

Prijzen
Meedoen is een bijzondere ervaring. Dat doe je niet elke dag! Daarom krijgt elke deelnemer van ons een certificaat van deelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terugdenken aan je prestatie op het concours. Daarnaast maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen, die altijd iets met muziek te maken hebben. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld een masterclass met een bekende musicus naar eigen keuze winnen. Of een solo-optreden met een bekend en professioneel orkest!

Prinses Christina Concours Academy
Prijswinnaars doen automatisch mee aan de PCC Academy: een talentontwikkelingstraject waarin we jonge muzikanten de handvatten geven om zichzelf te ontwikkelen tot creatieve, ondernemende en succesvolle muzikanten. Tijdens de Academy doen prijswinnaars ook podiumervaring op door op te treden in onze rijdende concertzaal, de Classic Express, en op andere podia in Nederland.

Inschrijven
Iedereen van 12 tot en met 19 jaar (zang tot en met 21 jaar), die een klassiek stuk aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan het Klassiek Concours. Inschrijven kan tot en met 12 november 2021. Klik hier om je in te schrijven

Bekijk het deelnemersreglement (hieronder) voordat je je inschrijft. Je kunt ons ook mailen: info@christinaconcours.nl.

Deelnemersreglement Klassiek Concours .pdf

Tip! Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie over het Klassiek Concours