Regionale Muziekdagen

Ben je op zoek naar contact met collega’s uit jouw vakgebied? Wissel je graag van gedachten over jouw dagelijkse lespraktijk en over de (groei)mogelijkheden voor je leerlingen? Klinkt een actief netwerk in jouw omgeving je als muziek in de oren?

Met veel plezier nodigen het Prinses Christina Concours, het Nederlands Blazers Ensemble en regionale partners je uit voor de Regionale Muziekdagen 2023.

Data & aanmelden:

Vrijdag 3 februari van 10.00-12.00 uur, Podium Zuidhaege, Assen
aanmelden
Zondag 5 maart van 10.00-12.00 uur, Noordkade, Veghel
aanmelden
Vrijdag 10 maart van 10.00-12.00 uur, Zwolle, locatie n.t.b.
aanmelden
Vrijdag 17 maart van 10.00-12.00 uur, ECI, Roermond
geannuleerd 
Zaterdag 1 april van 10.00-12.00 uur, Stadhuis, Den Haag
aanmelden

De toegang tot de bijeenkomsten is gratis.

Thema ‘De leerling centraal’
Hoe bouw je als muziekdocent – samen met partners – aan een nieuw, actief netwerk waardoor leerlingen hun talent optimaal kunnen ontwikkelen en het lesgeven voor jou nog leuker wordt. In elke regio komen lokale partners aan het woord over de kansen die er liggen. Daarnaast komen de lokale activiteiten van het NBE en het PCC uitgebreid aan bod.

Waarover wil jíj het hebben?
Heb je thema’s, onderwerpen of vraagstukken waarover jij graag van gedachten wisselt met andere docenten? Of heb je een idee of project dat je tijdens de Regionale Muziekdag graag onder de aandacht brengt? Laat het ons dan weten via evenementen@christinaconcours.nl.

Het geluid van de regio
De bijeenkomsten zijn regio-gebonden om recht te kunnen doen aan regionale verschillen in het muzikale landschap. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomst in jouw regio (of zit jouw regio er nog niet tussen) dan kun je simpelweg aansluiten bij een andere regio.


Over de Regionale Muziekdagen
In een nieuwe samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble en lokale partners willen we muziekdocenten uit heel Nederland bij elkaar brengen in een tijd dat die ontmoeting niet meer zo vanzelfsprekend is. Jaarlijks organiseren we daarom de Regionale Muziekdagen, waarin we ruimte bieden aan docenten om met elkaar in gesprek te gaan over de lespraktijk en om inspiratie op te doen hoe die lespraktijk te blijven ontwikkelen. We creëren een programma vol afwisseling tussen plenaire onderdelen en onderdelen waarin we in kleinere groepen gericht doorspreken over vragen die spelen. 

Terugblik 2022
In 2022 vonden semi-parallel aan het Klassiek Concours drie Regionale Muziekdagen plaats. De bijeenkomsten in de concoursregio’s Noord en Oost werden online georganiseerd. De Regionale Muziekdag Zuid I vond plaats als live-evenement, in samenwerking met onze partner CHV Academy, Circle of Talent (een initiatief van Phoenix Cultuur Meierijstad).

Waar voor de pilot in 2019 nog een brede groep professionals werd benaderd, van muziekschool en muziekvereniging tot beleidsmakers en uitvoerende musici, legden we in 2022 de focus op ‘de muziekdocent’. Hiermee bedoelen we alle muziekdocenten die als zzp’er werken, verbonden zijn aan een muziekschool of actief zijn in het verenigingsleven van de blaasmuziek (en slagwerk). In plaats van zelf al deze contacten te onderhouden, organiseerden we ons via samenwerkingen het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Méér Muziek in de Klas én de grotere provinciale cultuurkoepels, verenigd in de Raad van 12. En vanaf 2023 ook in samenwerking met het NBE en lokale partners.