PCC Academy

Academyweekend 2023

Academyweekend 2023

De PCC Academy vormt een onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’ van het Prinses Christina Concours. Als prijswinnaar van de (regio)concoursen kun je na het winnen van je prijs trainingen en workshops volgen.  

De workshops draaien om drie pijlers:

  1. zakelijk slim musiceren
  2. op zoek naar je unieke artistieke profiel
  3. het samen ontwikkelen van een community project

Tijdens de workshopdagen proef je aan de zakelijke kant van het beroep professioneel musicus. Ook ontdek je tal van andere artistieke mogelijkheden ter aanvulling op- en verfijning van het musiceren. Deelname aan de Academy geeft voorrang op het geven van concerten in de Classic Express en op andere mooie concertpodia. Een positieve stimulans om je aan te melden en gelijkgestemden te ontmoeten! 

In 2024 vindt het Academyweekend plaats van vrijdagmiddag 14 juni tot zondagmiddag 16 juni in Stayokay Arnhem. In het najaar van 2024 volgt een terugkomdag/reünie. De datum hiervan wordt later bekendgemaakt.

Teun van Doorn, piano (15 jaar) over het Academyweekend 2023:

“Ik vond het echt superleuk om mee te doen, je leert heel erg veel nuttige dingen in de workshops waar je in eerste instantie niet aan zou denken als het gaat om muziek maken. Het was ook nog eens supergezellig met gelijkgestemde leeftijdsgenoten. ”

Programma en verslag Academyweekend 2023 .pdf
Academyweekend 2023

Academyweekend 2023

PCC Academy 2023 

Op 22 oktober aanstaande vindt de laatste PCC Academydag van 2023 plaats. Samen met Elke Schroevers – jurylid tijdens het Academyweekend – bekijken de Academisten de opname van ‘The Perfect Pitch’, een muzikale variant op Dragons’ Den, en krijgen ze de kans om marketing-gerelateerde vragen te stellen over de huidige status van de gepitchte projecten, eigen website, social media of concertaankondigingen. 

’s Middags verzorgt Esther van Fenema een uitgebreide workshop over omgaan met zenuwen. Ze was als psychiater werkzaam aan het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ze een polikliniek voor podiumkunstenaars oprichtte. Over haar eigen ervaringen met podiumangst en die van patiënten die balanceren ‘tussen kunst en waanzin’ schreef ze in 2018 haar eerste boek ’Het ontstemde brein’. Naast haar werkzaamheden als psychiater is Esther ook freelance violiste en treedt ze regelmatig op in de media als expert en opiniemaker.   

TERUGBLIK

PCC Academy 2022

3 september | Mediadag: Welke tools heb je nodig voor een succesvolle business? Met theaterdocent Wilfred van de Peppel, social media-kenner Emma van der Schalie, en Hanna den Hollander (marketeer) & Cécile Gauder de Beauregard (programmeur) van TivoliVredenburg.

24 september | Op zoek naar je unieke artistieke profiel: Wat is jouw kracht als kunstenaar en hoe presenteer je jezelf als musicus naar de buitenwereld? Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met harpist Remy van Kesteren. Workshops podiumpresentatie en storytelling d.m.v. video.

30 oktober | Jubileumdag PCC 55 jaar: Hoe vind je je focus op het podium en hoe schrijf je een succesvolle fondsenaanvraag? Door workshopleiders Tia van der Velde en Wilfred van de Peppel. Interactieve bijeenkomst o.l.v. presentatrice Paula Udondek, aansluitend Jubileumconcert PCC 55 jaar in Amare i.s.m. Jeugdorkest Nederland.

26 november & 14 januari | Community project: Hoe zie jij je rol als musicus in de maatschappij? Opzetten van een eigen community project. Ook is er ruimte en aandacht voor ontspanning. Workshopleiders zijn o.a. theaterdocent Wilfred van de Peppel, Marieke Weenink en Arja Kaczmarek. Aan het einde van de tweede workshopdag vindt er een (openbare) afsluitende presentatie plaats.