PCC Academy

De PCC Academy vormt een nieuw onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’. Als prijswinnaar van onze (regio)concoursen kun je tot drie jaar na het winnen van je prijs trainingen en workshops volgen. Ook organiseren we bijzondere cross-over projecten om zo klaargestoomd te worden voor de professionele beroepspraktijk.

In 2022 staan er vijf workshopdagen gepland. Deze workshops draaien rondom drie pijlers: 1) zakelijk slim musiceren 2) op zoek naar je unieke artistieke profiel 3) het samen ontwikkelen van een community project. Tijdens deze dagen proef je aan de zakelijke kant van het beroep professioneel musicus. Ook ontdek je tal van andere artistieke mogelijkheden ter aanvulling op- en verfijning van het musiceren. Deelname aan drie workshops of meer geeft voorrang op het geven van concerten in de Classic Express en concerten op andere mooie concertpodia. Een positieve stimulans om je vooral aan te melden en gelijkgestemden te ontmoeten!

Data 2022:

3 september | Mediadag: Welke tools heb je nodig voor een succesvolle business? Met theaterdocent Wilfred van de Peppel, social media-kenner Emma van der Schalie, en Hanna den Hollander (marketeer) & Cécile Gauder de Beauregard (programmeur) van TivoliVredenburg.

24 september | Op zoek naar je unieke artistieke profiel: Wat is jouw kracht als kunstenaar en hoe presenteer je jezelf als musicus naar de buitenwereld? Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met harpist Remy van Kesteren. Workshops podiumpresentatie en storytelling d.m.v. video.

30 oktober | Jubileumdag PCC 55 jaar: Hoe vind je je focus op het podium en hoe schrijf je een succesvolle fondsenaanvraag? Door workshopleiders Tia van der Velde en Wilfred van de Peppel. Interactieve bijeenkomst o.l.v. presentatrice Paula Udondek, aansluitend Jubileumconcert PCC 55 jaar in Amare i.s.m. Jeugdorkest Nederland.

26 november & 14 januari | Community project: Hoe zie jij je rol als musicus in de maatschappij? Opzetten van een eigen community project. Ook is er ruimte en aandacht voor ontspanning. Workshopleiders zijn o.a. theaterdocent Wilfred van de Peppel, Marieke Weenink en Arja Kaczmarek. Aan het einde van de tweede workshopdag vindt er een (openbare) afsluitende presentatie plaats.

Terugkijken: PCC Academy in 2020 (online) | Neuro-econoom Wouter van den Berg vertelt over de werking van het brein

Check voor meer Academy video’s deze link.