PCC Academy

De PCC Academy vormt een onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’ van het Prinses Christina Concours. Naast goede nazorg voor haar prijswinnaars biedt het Prinses Christina Concours ook een Academy-weekend waarmee we de zelfredzaamheid van de musici willen bevorderen. Wat komt er precies bij kijken als je professioneel musicus wil worden? En welke plek kan muziek innemen in je verdere leven, ook als je niet naar het conservatorium gaat?

Tijdens het PCC Academy-weekend proeven prijswinnaars van de (regio)concoursen aan de zakelijke kant van het beroep professioneel musicus. Ook ontdekken zij tal van andere artistieke mogelijkheden ter aanvulling op en verfijning van het musiceren. Deelname aan het Academy-weekend geeft voorrang op het geven van concerten in de Classic Express en op andere mooie concertpodia. Daarnaast biedt het een positieve stimulans om gelijkgestemden te ontmoeten! 

Reünie PCC Academy-weekend op 27 oktober
In 2024 vond het PCC Academy-weekend plaats van vrijdagmiddag 14 juni tot zondagmiddag 16 juni in Stayokay Arnhem. Op zondag 27 oktober 2024 is de terugkomdag/reünie.

Zeer geslaagd PCC Academy-weekend 2024 

Vijftig prijswinnaars van het Jazz, Compositie en Klassiek Concours namen deel aan het PCC Academy-weekend van 14 t/m 16 juni in Stayokay Arnhem. Zij proefden aan de zakelijke kant van het beroep professioneel musicus. In verschillende workshops kregen de deelnemers praktische handvaten aangereikt om zichzelf beter in de markt te zetten. Door aandacht te besteden aan presentatietechnieken, het ontdekken van de eigen unieke artistieke kwaliteiten, het omgaan met zenuwen en – wellicht nog belangrijker – met ontspanning. De creativiteit werd getoetst in een pitchopdracht. Twaalf groepjes presenteerden hun idee voor een vernieuwend concert aan een driekoppige jury. Vijf pitches werden beloond met mooie optredens in seizoen 2024/2025. Natuurlijk was er ook tijd om spelletjes te spelen, te tafeltennissen, nieuwe vrienden te maken en na te denken over mogelijke ensembles. In de woorden van de deelnemers: “De muziek- en kunstwereld in het algemeen is veel duidelijker geworden, vele aspecten zijn in kaart gebracht” en “Ik vond dit zoveel beter dan normale lessen!”.

Bekijk hier het Programmaboekje van het PCC Academy-weekend 2024 en lees hier het volledige verslag van het weekend.

BEKIJK HIER HET FOTOVERSLAG

TERUGBLIK PCC ACADEMY