Klassiek Concours

Studievideo

 

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het Klassiek Concours bieden we je de mogelijkheid om van tevoren een studievideo in te sturen. Een professionele jury beantwoordt je vragen en geeft handige tips en feedback op je spel.

Hoe werkt het?
Het is de bedoeling dat je in je studievideo een deel of een fragment van je repertoire speelt en dat je in de video hierover enkele specifieke vragen stelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘Hoe studeer ik deze passage het handigste in?’, of ‘Hoe maak ik een mooie muzikale lijn?’. Geen enkele vraag is gek, dus voel je vrij om die te stellen.

De video is een eerlijke reflectie van het repetitieproces – het hoeft dus niet perfect! Spelen met (piano)begeleiding is niet nodig. Elk filmpje wordt door een jurylid met kennis van het betreffende instrument binnen max. 3 weken van schriftelijke feedback voorzien. Deze feedback kun je gebruiken in je verdere voorbereiding op het regioconcours.

Vergeet niet om jezelf voor te stellen (naam, leeftijd, instrument, aantal jaren les) en de componist en het gespeelde repertoire te benoemen.

Ontwikkelingsprijs
Het insturen van deze studievideo is niet verplicht; het wel of niet insturen van de studievideo staat los van het selectieproces voor de regiofinale. Wel wordt er in elke regio een speciale prijs uitgereikt – de Ontwikkelingsprijs – aan de deelnemer die volgens de jury de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt tussen het uploaden van de studievideo en het optreden tijdens de regioselecties. Je kunt de Ontwikkelingsprijs winnen, ook als je niet doorgaat naar de regiofinale.

Opnemen en insturen
De maximale lengte van de video is 10 minuten. Je hoeft geen dure apparatuur te regelen, een opname met een smartphone volstaat. Zorg er in ieder geval voor dat de audio en video hoorbaar en zichtbaar zijn, en dat de video als 1 filmpje wordt ingestuurd. De video heeft bij voorkeur de extensie .mp4 of .mov en een maximale bestandsgrootte van 1GB. Als je twijfelt kun je contact met ons opnemen via klassiek@christinaconcours.nl. Let op: Je ontvangt van ons bericht wanneer het tijd is om je studievideo in te sturen via je account.

Data insturen studievideo
De data van het insturen van de studievideo’s zijn voor iedere regio anders. Selecteer jouw regio hierboven in het menu en klik op het kopje “programma” voor meer informatie.