Klassiek Concours

Studievideo

In 2023 is het voor het eerst mogelijk om als deelnemer vrijblijvend een studievideo in te sturen voorafgaand aan je optreden tijdens het regioweekeinde. Zo kun je alvast feedback krijgen van de jury. Het is de bedoeling dat je in deze video een deel of een fragment van je repertoire speelt en dat je in de video hierover enkele specifieke vragen stelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Hoe studeer ik deze passage het handigste in?”, of “Hoe maak ik een mooie muzikale lijn?”. Geen enkele vraag is gek, dus voel je vrij om die te stellen.

De video is een eerlijke reflectie van het repetitieproces – het hoeft dus niet perfect! Spelen met begeleiding is niet nodig. Elk filmpje wordt door een jurylid met kennis van het betreffende instrument binnen maximaal 2 weken van schriftelijke feedback voorzien. Deze feedback kun je gebruiken in je verdere voorbereiding op het regioconcours.

Optioneel
Het insturen van deze studievideo is niet verplicht; het wel of niet insturen van de studievideo staat los van het selectieproces voor de regiofinale. Wel wordt er in elke regio een nieuwe prijs uitgereikt – de Ontwikkelingsprijs – aan de deelnemer die volgens de jury de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt tussen het uploaden van de studievideo en het optreden tijdens de regionale selecties. Je kunt de Ontwikkelingsprijs winnen, ook als je niet doorgaat naar de regiofinale.

Opnemen en insturen
Je stuurt je studievideo in via de website volgens onderstaande data. De maximale lengte van de video is 10 minuten. Je hoeft geen dure apparatuur te regelen, een opname met een smartphone volstaat. Zorg er in ieder geval voor dat de audio en video hoorbaar en zichtbaar zijn, en dat de video als 1 filmpje wordt ingestuurd. De video heeft bij voorkeur de extensie .mp4 of .mov en een maximale bestandsgrootte van 1GB. Als je twijfelt kun je contact met ons opnemen via inschrijving@christinaconcours.nl.

Data insturen studievideo
De data van het insturen van de optionele studievideo zijn voor iedere regio anders. Bekijk hiervoor het schema hieronder:

Regio West II | 7-9 december
Regio Noord | 12-14 december
Regio West I | 8-10 januari
Regio Zuid I | 22-24 januari
Regio Oost | 29-31 januari
Regio Zuid II | 5-7 februari