14-4-2019

Uitslag Nationale Finale 2019

Mare Keja (14 jaar, cello), Enzo Kok (16 jaar, viool) en Kalina Vladovska (19 jaar, slagwerk) hebben een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De 51e finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Honderden jonge musici uit het hele land deden mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Zeven van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale, waaronder twee slagwerkers en een harpiste.

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Naast eerste prijzen werden ook tweede, derde prijzen en een publieksprijs uitgereikt. Bij het verdelen van de prijzen kijkt de vakjury naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen één of meer geschikte prijzen ontvangt. De vakjury bestond uit hoboïste en pianiste Pauline Oostenrijk (voorzitter), pianist Paolo Giacometti, celliste Larissa Groeneveld, harpist Remy van Kesteren, zangeres Miranda van Kralingen en violist Wouter Vossen.

De complete uitslag van het Prinses Christina Concours 2019 is als volg: 

Categorie 1 (12 t/m 14 jaar)

1e prijs: Mare Keja, cello (14 jaar, Rolde)

– Internationale masterclassprijs: masterclasses bij een bekende musicus naar keuze. Ter beschikking gesteld door de Stichting Bob Verheeke Fonds.

– Koninkijk Concertgebouworkest Prijs: twee concertabonnementen in de serie Z2 voor het seizoen 2019-2020
2e prijs: Merle van der Lijke, harp (14 jaar, De Steeg)

– Ruud van der Meer Prijs: een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek. Aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
Categorie 2 (15 t/m 19 jaar)

1e prijs: Enzo Kok, viool (16 jaar, Kerkrade)

– Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: twee concertabonnementen in de serie Z2 voor het seizoen 2019-2020
– AVROTROS Spiegelzaal Prijs: een live-optreden in het radioprogramma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

2e prijs: Gerben Jongsma, marimba (16 jaar, Drachten)

– Pers Prijs: bezoek aan één of twee concerten van het idool van de winnaar in een Europese stad (inclusief reis en verblijf). Aangeboden door Stichting De Weille Ogier en toegekend door vertegenwoordigers van de pers.
– AVROTROS Spiegelzaal Prijs: een live-optreden in het radioprogramma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

3e prijs: Maria Pedano, hobo (15 jaar, Zoetermeer)

– Publieksprijs: een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. Toegekend door de aanwezigen in de zaal en aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Categorie 3 (15 t/m 19 jaar en student aan een vakopleiding van een conservatorium)

1e prijs: Kalina Vladovska, slagwerk (19 jaar, Groningen)

– JON-Prijs: enkele solistische optredens met het Jeugdorkest Nederland.
AVROTROS Spiegelzaal Prijs: een live-optreden in het radioprogramma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

– Koninkijk Concertgebouworkest Prijs: twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2019-2020

3e prijs: Kees Kruit, piano (19 jaar, Peize)

– Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar keuze, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.

Binnen enkele dagen zijn de optredens van de finalisten terug te zien op YouTube: www.youtube.com/christinaconcours

18-4-2019

Vacature office manager

Het Prinses Christina Concours zoekt een enthousiaste office manager (0,6 fte) die zorg draagt voor de secretariële, administratieve en organisatorische ondersteuning van de organisatie.

Klik hier voor de vacature.

 

10-4-2019

Nationale Finale op 14 april

Zondag 14 april is het zover! Dan vindt voor de 51e keer de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours plaats. Vanaf 14.00 uur verzorgen 7 finalisten ieder een eigen optreden in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 

Lees verder…

6-4-2019

Zeven finalisten voor Nationale Finale

Afgelopen maanden hebben honderden jonge musici uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. 19 van hen werden geselecteerd voor de Nationale Halve Finale die vandaag plaatsvond in het Provinciehuis Zuid-Holland, in Den Haag.  Lees verder…

4-4-2019

Alexander Buskermolen nieuwe directeur Prinses Christina Concours

Alexander Buskermolen is de nieuwe directeur van het Prinses Christina Concours en volgt daarmee Feyo Sickinghe op die in januari zijn vertrek aankondigde. Alexander start per 15 mei. Momenteel is hij als zakelijk leider verbonden aan het Ricciotti ensemble.

Lees verder…

29-3-2019

Eerste Dag van de Toekomstmuziek een succes

Op 24 maart organiseerden we de eerste Dag van de Toekomstmuziek. Een dag die we samen organiseerden met de CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en die in het teken stond van jeugd, muziek en ontmoeting.

Lees verder…

27-3-2019

Nationale Finale op 14 april

Op zondag 14 april vindt voor de eenenvijftigste keer de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours plaats. Vanaf 14.00 uur verzorgen acht finalisten ieder een eigen optreden in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Lees verder…

26-3-2019

Nationale Halve Finale op 6 april

Honderden jonge muzikanten deden afgelopen maanden mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers koos de jury 19 getalenteerde jonge musici voor de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. 

Lees verder…

24-3-2019

Uitslag Prinses Christina Concours Zuid 1 in Veghel

Bijna 70 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de regioselecties van het Prinses Christina Concours in Veghel. De jury koos uiteindelijk 7 finalisten. Zij mochten op zondag 24 maart optreden tijdens de finale in CHV Noordkade, te Veghel. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de burgemeester van Veghel, Kees van Rooij.

Lees verder…

Agenda

Donderdag 18 april 2019, Isala Theater, Capelle aan den IJssel

12.45 uur

Maandag 29 april 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Donderdag 2 mei 2019, Arkezaal, Muziekcentrum Enschede

12:30 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.