12-2-2019

Vacature fondsenwerver

Wil je komen werken bij het Prinses Christina Concours en heb je kennis van en ervaring met fondsenwerving? Dan is onze vacature voor fondsenwerver iets voor jou. Al 50 jaar stimuleren en begeleiden we kinderen en jongeren bij de ontwikkeling van hun muzikale talent. Met concoursen, een eigen rijdende concertzaal en met nazorg en begeleiding voor de prijswinnaars hebben we een bijzondere plaats in het Nederlandse muzieklandschap.

De fondsenwerver onderhoudt productieve relaties met de verschillende particuliere, zakelijke en culturele doelgroepen en vertegenwoordigt het PCC in lijn met de gewenste positionering en het activiteitenpalet van de organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de volledige vacature

 

10-2-2019

Uitslag Finale Maastricht, Zuid 2

Afgelopen weekend deden ruim 60 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 2 in Maastricht. De jury koos uiteindelijk zes finalisten. Zondag 10 februari traden zij tijdens de spannende regiofinale op in het Conservatorium Maastricht. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Annemarie Penn-te Strake, burgemeester in de gemeente Maastricht. Lees verder…

7-2-2019

Programma concours Maastricht

Komend weekend reist ons concours af naar het Zuiden, namelijk naar Maastricht! Op 8 en 9 februari vinden de selecties plaats in Kumulus. Op zondag 10 februari is de regiofinale in het Conservatorium Maastricht. Kom luisteren naar jong muziektalent uit de regio!

Lees verder…

4-2-2019

Prinses Christina Concours in Maastricht

In de maanden januari t/m april ontvangen we ruim 400 jonge musici uit het hele land op onze concoursen. In het weekend van 8 t/m 10 februari reizen we af naar het Zuiden voor het het concours in Maastricht. Kom ook luisteren naar jonge musici uit de regio! Lees verder…

1-2-2019

Gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk – 4 februari

Op maandag 4 februari is er weer een gratis lunchconcert met prijswinnaars van het Prinses Christina Concours in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert is gratis te bezoeken. Tim de Vries (viool), Charlotte Brusse (cello) en Mischa van Tijn (piano) treden op. Lees verder…

27-1-2019

PCC zoekt nieuwe directeur

De huidige directeur, Feyo Sickinghe heeft besloten terug te keren naar het bedrijfsleven. Nu is het PCC per direct op zoek naar een nieuwe directeur.

De directeur is het boegbeeld van de organisatie. Hij/Zij is iemand die zich, met inachtneming van de missie, visie en uitgangspunten, vol passie inzet voor de ontwikkeling van het PCC. Hij/Zij zet de lijnen uit, adviseert en rapporteert aan het bestuur ten aanzien van het beleid en de begroting en representeert het PCC naar de buitenwereld.

Lees hier de volledige vacature.

 

27-1-2019

Uitslag Finale West 2

Afgelopen weekend deden zo’n 60 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours West 2 in Zaandam. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zondag 27 januari traden zij tijdens de spannende regiofinale op in de Kleine Zaal in de Philharmonie te Haarlem. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer Jos Wienen, burgemeester van Haarlem en Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. 

Lees verder…

27-1-2019

Eervolle vermeldingen en aanmoedigingsprijzen PCC West 2

De aanmoedigingsprijzen en eervolle vermeldingen zijn toegekend aan:

Aanmoediging
Yongjae Kim – piano
Olga Göschel – viool
Caya van Dalen – zang
Andrej van Brakel – cello
Shane van Neerden – piano
Jimmy Zheng – piano

Eervolle Vermelding
Thijs Paeper – accordeon
Joël Hillebrandt – piano
Zehavah Littel – zang
Emil Grubert – viool
Rikke de Waard – viool
Arjan Linker – trombone

De Ensemble Aanmoedigingsprijs ging naar Zara le Clercq – piano, Alice van Binsbergen – viool en Karla Röckmann – cello.

Gefeliciteerd allemaal!

26-1-2019

Finalisten regiofinale West 2 bekend!

De selecties zitten erop! De jury heeft vergaderd en uit alle deelnemers de beste jonge musici van regio West 2 gekozen. Morgen treden ze op tijdens de regiofinale in de Philharmonie in Haarlem. 

Ruim 60 jonge musici deden mee aan ons regioconcours in Zaandam. Allemaal traden ze 10 minuten op voor jury en publiek. Na afloop van het optreden kreeg elke deelnemer persoonlijke feedback van de jury.

Uit alle deelnemers koos de jury de zeven beste. Zij treden, morgen, 27 januari opnieuw op tijdens de regiofinale. In de Philharmonie laten ze voor jury en publiek nog één keer horen wat ze waard zijn. Allemaal maken ze kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale, in Den Haag.

Kortom: de regiofinale is een bijzondere, muzikale middag met een spannende prijsuitreiking als afsluiting. Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.

Dit zijn de finalisten:

Paywast Ahmad – Wormerveer – piano
Zara le Clercq – Haarlem – piano
Pippa Schot – Amsterdam – viool
Sieger Jöbsis – Amsterdam – piano
Marta Vilaça – Amsterdam – fluit
Katie Yao Morgan – Amsterdam – piano
Yente Lottman – Amsterdam – viool

Agenda

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart, Groningen

Maandag 4 maart 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart, Rotterdam

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.