20-6-2018

Fotoverslag jubileumconcert 18 juni 2018 tijdens Festival Classique

Afgelopen maandag vierden wij ons 50 jarig jubileum met een laatste concert tijdens Festival Classique. Oud-deelnemers en inmiddels gerenommeerde muzikanten Daria van den Bercken, Remy van Kesteren en Joris Roelofs verzorgde een concert met prijswinnaars van onze recente concoursen klassiek, compositie en jazz.

Daria van den Bercken trad op met Julius Backer (piano) en Thomas Prechal (cello).

Remy van Kesteren speelde met het Gaudioso Kwartet: Eline de Vries (viool), Camille Buitenhuis (viool), Ruth Bosboom (viool) en Caspar Westerman (cello). Tijdens de repetitie werd ook Tim Hennekes (drums) toegevoegd aan het ensemble.

Joris Roelofs verzorgde een concert met het Gijs Idema Trio: Gijs idema (gitaar), Tim Hennekes (drums) en William Barret (bas). Aan dit ensemble is Fuensanta Mendez (zang) toegevoegd!

Heeft u er niet bij kunnen zijn? Niet getreurd! Er komt een mooi filmpje aan die de avond samenvat. Zo kunt u toch nog een beetje mee- en nagenieten! Stay tuned!

Terug naar het overzicht

13-6-2018

Prinses Christina Concours sluit 50 jarig jubileum af met uniek concert

Na een seizoen vol feestelijkheden wordt het jubileumjaar van Stichting Prinses Christina Concours op maandag 18 juni aanstaande afgesloten met een uniek jubileumconcert. Het concert vindt plaats op de laatste dag van Festival Classique in het Kurhaus te Scheveningen en wordt ingevuld door oud-prijswinnaars.

Lees verder…

23-4-2018

Fotoreportage Nationale Finale 2018

Bekijk hier de fotoreportage van onze Nationale Finale 2018 door fotograaf Peter van Mulken.

Lees verder…

21-4-2018

Uitslag Nationale Finale 2018

Mara Mostert (viool), Mayte Levenbach (viool), Trio Diotima (piano, viool & cello) en Niels Jacobs (trombone) hebben vanmiddag een eerste prijs gewonnen tijdens de 50e Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Lees verder…

16-4-2018

De week van de Nationale Finale is begonnen!

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 8 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Finale. Deze vindt plaats op zaterdag 21 april a.s. in het Zuiderstrandtheater te Den Haag.

Lees verder…

7-4-2018

Uitslag Nationale Halve Finale Prinses Christina Concours 2018

Vandaag vond de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag. De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit alle deelnemers werden 26 getalenteerde musici geselecteerd om te spelen tijdens de Nationale Halve Finale, waar zij een plek in de Nationale Finale probeerden te veroveren. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Michel Dispa (voorzitter), Feyo Sickinghe (secretaris), Mathieu van Bellen, Daria van den Bercken, Quirijn van den Bijlaard, Arno Bornkamp en Ruud van der Meer acht finalisten voor de Nationale Finale.

Lees verder…

4-4-2018

Nationale Halve Finale – Globaal programma 2018

Zaterdag 7 april – Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag

 

 

Lees verder…

25-3-2018

Uitslag Prinses Christina Concours Noord – 2018

Ruim 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Noord in Groningen. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zij mochten op zondag 25 maart optreden tijdens de finale in de Kleine Zaal van De Oosterpoort. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer H. Staghouwer, loco-commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

De uitslag van het Prinses Christina Concours Noord 2018 in Groningen is als volgt.

Lees verder…

15-3-2018

Prinses Christina Concours Groningen – Globaal programma 2018

Op 23, 24 en 25 maart wordt het Prinses Christina Concours Noord gehouden Groningen. Ongeveer 60 jonge muziektalenten doen mee aan de selecties op 23 en 24 maart. Iedere deelnemer mag 10 minuten optreden voor jury en publiek. Daarna selecteert de jury ongeveer 7 deelnemers die doorgaan naar de finale op zondag 25 maart in De Oosterpoort.

Lees verder…

Agenda

Zondag 24 juni, Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

15.30 uur

Zondag 24 juni 2018, De Kleine Aarde, Boxtel

12.00 uur

Maandag 25 juni 2018, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.