3-12-2018

Aller-allerlaatste plekken voor concoursen

Wil je nog meedoen met het Prinses Christina Concours 2019?

Voor de concoursen in Enschede, Haarlem en Maastricht zijn nog plekken vrij! Tot en met 9 december worden de aller-allerlaatste plaatsen verdeeld. Grijp dus je laatste kans en neem contact met ons op via inschrijving@christinaconcours.nl.

Alle jonge musici van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar), van beginner tot gevorderde, mogen meedoen aan onze concoursen. Iedereen die meedoet aan de wedstrijd, treed tien minuten op voor jury en publiek. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury.

Klik hier voor meer informatie over het Prinses Christina Concours.

26-11-2018

Laatste week om je in te schrijven!

De inschrijving voor ons concours is in volle gang. Wees er dus snel bij! Op 1 december sluit de inschrijving.

Alle jonge musici van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar), van beginner tot gevorderde, mogen meedoen aan onze wedstrijd. Iedereen die meedoet, treed tien minuten op voor jury en publiek. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury.

Kortom: meedoen aan het Prinses Christina Concours is een onvergetelijke ervaring!

De inschrijving sluit op 1 december aanstaande. Schrijf je dus snel in via deze link.

Twijfel je nog?

Lees hier meer over het Prinses Christina Concours,
Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen,
of stuur ons een mail via info@christinaconcours.nl.

25-11-2018

Christina Concours op cd Aangenaam Klassiek

Thuis luisteren naar onze winnaars? Dat kan met de nieuwe cd van Aangenaam Klassiek! Bij aanschaf van de 2 cd-box van Aangenaam Klassiek krijg je dit jaar namelijk een unieke geschenk-cd met een liveregistratie van de Nationale Finale 2018.

We zijn ontzettend trots op de samenwerking, ter ere van ons jubileumjaar! De 23e editie van de cd-box Aangenaam Klassiek is inclusief geschenk-cd te kop bij boekhandels en platenzaken. Of in de webshop van Aangenaam Klassiek.

21-11-2018

26 november: gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk

Aanstaande maandag treden drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours op in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert is gratis te bezoeken. 

Niels Jacobs (trombone) & Xena Evers (piano) en Mara Mostert (viool) wonnen allemaal prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Mara Mostert wordt tijdens dit lunchconcert begeleid door Mila Baslawskaja op de piano. Het concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De kerk gaat open om 12.10 uur. Zorg dat je op tijd bent, want de deuren sluiten om 12.30 uur. Bij de ingang van de kerk ligt voor alle bezoekers een programmaboekje klaar.

Lees verder…

19-11-2018

Nog twee weken om je in te schrijven…

Jonge musici opgelet! Meld je snel aan. Want de inschrijving voor het Prinses Christina Concours is in volle gang. Over twee weken, op 1 december, sluit de inschrijving. Noorderlingen moeten extra snel zijn, omdat in de regio Noord nog maar een paar plekjes vrij zijn! 

Alle jonge musici van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar), van beginner tot gevorderde, mogen meedoen aan de wedstrijd. Iedereen die meedoet, mag tien minuten optreden voor jury en publiek. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury.

De inschrijving sluit op 1 december aanstaande. Woon je op een adres met postcode 7740 t/m 7769, 7960 t/m 7999 of 8390 en hoger? Dan moet je extra snel zijn: in de regio Noord zijn namelijk nog maar een paar plekjes vrij.

Inschrijven kan via deze pagina.

Twijfel je nog? 
Lees hier meer informatie over het Prinses Christina Concours.
Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen of mail ons via info@christinaconcours.nl.

 

 

15-11-2018

PCC’s Toolkit voor blazers

Wil je graag meedoen met het Prinses Christina Concours, maar heb je geen idee wat je zou kunnen spelen?

Dan is deze lijst met muziekstukken wat voor jou!

De lijst is speciaal samengesteld voor blazers en er staan werken in die geschikt kunnen zijn voor deelname aan ons concours. Tot nu toe hebben we een lijst voor: Dwarsfluit, Hoorn en Klarinet

Let op: Deze lijst is absoluut geen ‘must’. Het is vooral bedoeld voor jonge musici die niet gewend zijn om klassiek repertoire te spelen, maar hier wel voor open staan.

 

8-11-2018

Winnares Lola Jurakic treedt op met Domestica Rotterdam

Vorig jaar won celliste Lola Jurakic de ‘Domestica Prijs’, tijdens ons concours in Rotterdam. Daarom mag ze woensdag 14 november optreden in de Rotterdamse Laurenskerk samen met muziekensemble Domestica Rotterdam, bestaande uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Op het programma staan Vivaldi’s ‘Celloconcert in a mineur RV 422’, Gabrieli’s ‘Canon duo’ samen met cellist Eelco Beinema en een cello solo: de ‘Prelude’ uit Bach’s ‘Cellosuite nr. 1’. Het concert is het tweede deel uit de serie ‘Geloof, Hoop en Liefde’ dat Domestica Rotterdam presenteert in het kader van de viering van 50 jaar wederopbouw van de Laurenskerk. Bij de muziek wordt door verteller Kaat Haest een passend verhaal verteld over ‘Hoop’, de drijfveren van componisten en de jubilerende kerk.

Het concert start om 20.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop via www.domesticarotterdam.nl.

7-11-2018

Gratis lunchconcert in Nieuwe Kerk

Op maandag 12 november organiseren we weer een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert wordt verzorgd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. 

Deze editie treden Pieternel Tils (viool) en Jorian van Nee (piano) op. Het concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De kerk gaat open om 12.10 uur. Zorg dat je op tijd bent, want de deuren sluiten om 12.30 uur. Bij de ingang ligt voor alle bezoekers een programmaboekje klaar.

Lees verder…

30-10-2018

Datum van Jazz Concours 2019 bekend

Op 30 november en 1 december 2019 laten jonge jazzmusici weer van zich horen, in het Bimhuis. Eens per twee jaar organiseren we het Prinses Christina Jazz Concours. De wedstrijd staat open voor alle jonge jazzmusici van 12 t/m 21 jaar, ongeacht niveau. Je kunt optreden als solist, als duo, met een band of met een bigband.

Het Prinses Christina Jazz Concours is een mooie kans voor jonge jazzmusici om op te treden voor jury en publiek. Iedere deelnemer krijgt na afloop van zijn of haar optreden een gesprek, deelnemers ontmoeten jazzmusici van hun eigen leeftijd en het concours vindt plaats op hét jazzpodium van Nederland: het Bimhuis in Amsterdam.

Inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours kan in het najaar van 2019 via onze website. Eerdere prijswinnaars van het Jazz Concours zijn: Sebastiaan van Bavel (piano), Mark Schilders (drums), Morris Kliphuis (hoorn) en Joris Roelofs (altsaxofoon/ klarinet).

Tip! Ben je naast Jazz ook geïnteresseerd in klassieke muziek? We zoeken deelnemers voor het Prinses Christina Concours klassiek. Schrijf je in en boost je muzikaliteit. 

 

Agenda

Woensdag 12 december 2018, Gotische Zaal, Raad van State, Den Haag

12:45

Zondag 16 december 2018, Podium Palisium, Eerbeek

12.00 uur

Zondag 16 december 2018, Concertgebouw, Spiegelzaal

10.00 uur

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.

Klassiek concours 2019 Schrijf je in!