1-10-2018

Schrijf je nu in voor het concours 2019!

Het is zover, je kunt je inschrijven voor het concours in 2019. Van januari t/m april zijn we weer te vinden door het hele land. Het concours staat open voor alle jongeren van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) die klassieke muziek spelen. In de regio Zuid 2 geldt een minimumleeftijd van 10 jaar. Klik hier om je in te schrijven.

Boost je muzikaliteit!
Niet iedereen bereikt natuurlijk de finale, maar meedoen aan het concours is een ervaring op zich. Door mee te doen werk je naar iets toe, je krijgt feedback van professionele musici en je kunt natuurlijk luisteren naar leeftijdgenoten die dezelfde passie hebben als jij, namelijk muziek maken!

Wat vonden eerdere deelnemers van het concours?

 

Schrijf je nu in! Uiterste inschrijfdatum is 1 december a.s., maar ook dit jaar geldt weer vol=vol. Verzeker jezelf dus snel van een plekje bij het concours bij jou in de buurt. Klik hier voor meer informatie over het klassieke concours en voor een overzicht van de data en locaties.

 

 

7-9-2018

Start inschrijving concours op 1 oktober!

1 oktober start de inschrijving van het nieuwe klassieke concours. Heb je je altijd al afgevraagd hoe zo’n concours er aan toe gaat, hoe goed de deelnemers zijn en of jij daartussen past? Deelnemers Jill en Dominique vertellen in dit filmpje waarom je echt mee moet doen en geven je een kijkje achter de schermen. Doe ook mee en boost je muzikaliteit! Lees verder…

4-9-2018

Prinses Christina Concours laat zich horen!

Het Prinses Christina Concours staat in de schijnwerpers bij de nieuwste cd van Aangenaam Klassiek! Eind september verschijnt de nieuwe dubbelcd van Aangenaam Klassiek, met hierbij een geschenk cd waarop alle Nationale Finalisten van het concours in 2018 te horen zijn. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking, die tevens een mooie afsluiting is van ons jubileumjaar!

Lees verder…

21-8-2018

Jazzconcours verplaatst naar najaar 2019

Na een intensief en veelzijdig jubileumjaar zal het jazzconcours niet in 2018 maar in het najaar van 2019 plaatsvinden. De precieze datum volgt zo snel mogelijk.

Uiteraard organiseren we ook in het komende jaar verschillende activiteiten voor oud-prijswinnaars van het jazzconcours, zoals concerten in binnen- en buitenland.

6-8-2018

Kom luisteren in de Westerkerk tijdens het Grachtenfestival!

Wist u dat er 12 oud-prijswinnaars van ons klassieke concours concerten geven in het kader van het Grachtenfestival? Zij spelen verdeeld over zaterdag 11 augustus tot en met zaterdag 18 augustus in de Westerkerk te Amsterdam!

Kom luisteren naar: Pieternel Tils (viool), Jos Baggermans (saxofoon), Koen Ubachs (klarinet), Claire Schuurmans (harp), Noortje van Doorn (fagot), Niels Jacobs (trombone), Theodoor Heyning (cello), Andrei Makarov (piano), Inge van Grinsven (harp) en Trio Diotima: Mischa van Tijn (piano), Tim de Vries (viool) en Emma van Schadewijk (cello).

Kijk op onze concertagenda of die van het Grachtenfestival voor meer informatie.

10-7-2018

Wij zoeken twee marketingcollega’s!

Het Prinses Christina Concours stimuleert en begeleidt al 50 jaar kinderen en jongeren bij de ontwikkeling van hun muzikale talent. Wij bieden ze een podium om zich te meten, ervaring op te doen en te schitteren. Zo inspireren de jonge musici elkaar en anderen. Met concoursen, een eigen rijdende concertzaal en bijzondere nazorg voor de prijswinnaars, heeft het Prinses Christina Concours een bijzondere plaats in het Nederlands muzikaal landschap.

Lees verder…

20-6-2018

Fotoverslag jubileumconcert 18 juni 2018 tijdens Festival Classique

Afgelopen maandag vierden wij ons 50 jarig jubileum met een laatste concert tijdens Festival Classique. Oud-deelnemers en inmiddels gerenommeerde muzikanten Daria van den Bercken, Remy van Kesteren en Joris Roelofs verzorgde een concert met prijswinnaars van onze recente concoursen klassiek, compositie en jazz. Lees verder…

13-6-2018

Prinses Christina Concours sluit 50 jarig jubileum af met uniek concert

Na een seizoen vol feestelijkheden wordt het jubileumjaar van Stichting Prinses Christina Concours op maandag 18 juni aanstaande afgesloten met een uniek jubileumconcert. Het concert vindt plaats op de laatste dag van Festival Classique in het Kurhaus te Scheveningen en wordt ingevuld door oud-prijswinnaars.

Lees verder…

23-4-2018

Fotoreportage Nationale Finale 2018

Bekijk hier de fotoreportage van onze Nationale Finale 2018 door fotograaf Peter van Mulken.

Lees verder…

Agenda

Dinsdag 16 oktober 2018, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Donderdag 18 oktober 2018, Isala Theater, Capelle aan den IJssel

12.45 uur

Donderdag 25 oktober 2018, Veghel

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.

Klassiek concours 2019 Schrijf je in!