17-6-2019

Christiaan Blom wint Concertgebouwconcours 2019!

Christiaan Blom, (10 jaar, blokfluit) heeft op zondag 16 juni het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019 gewonnen. Bij het PCC kennen we Christiaan al een tijdje: hij deed in 2016 mee aan de 2e editie van De Muziekwedstrijd en won toen een 1e prijs. Bij het Concertgebouwconcours werd hij door de jury unaniem gekozen uit 8 finalisten in de leeftijd 4 t/m 12 jaar. De jury zei over Christiaan: ‘Deze jongen speelt zo vrij als een vogel, maar gecombineerd met grote concentratie. Hij speelde als een echte performer.’

Wij zijn het natuurlijk helemaal eens met deze mooie woorden :) Gefeliciteerd Christiaan!!

Klik hier om meer te lezen over het Concertgebouwconcours.

6-6-2019

Verslag tournee naar Canada en de Verenigde Staten

Oud-prijswinnaars Yente Lottman (viool), Maxim Heijmerink (piano) en Niels Jacobs (trombone) reisden eind april af naar de VS en Canada. Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade gaven zijn in twee weken tijd meerdere concerten op bijzondere locaties. Hieronder hun verslag van deze indrukwekkende reis!

Lees verder…

4-6-2019

Gratis lunchconcert op dinsdag 11 juni in Nieuwe Kerk Den Haag

Op dinsdag 11 juni a.s. om 12.30 uur is er weer een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Prijswinnaars Rens Rutten, marimba en Eduard Preda, piano, spelen het volgende programma:
Lees verder…

3-6-2019

Bekenden van klassiek concours en De Muziekwedstrijd in finale Concertgebouwconcours

Op zondag 16 juni vindt de finale plaats van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019. Acht jonge musici laten van zich horen en onder hen zijn maar liefst 3 bekenden van het PCC.
Christiaan Blom (blokfluit) stond vorig jaar nog in de finale van De Muziekwedstrijd, Adriana Lisitskaya (piano) behaalde dit jaar de finale van De Muziekwedstrijd en Rory Bleeker (marimba) kennen we van het klassieke concours, hij deed in maart dit jaar nog mee aan het regioconcours in Rotterdam.

Lees verder…

29-5-2019

Audities bij Britten en het JON

Jonge musici opgelet! Het Jeugdorkest Nederland en het Britten zijn op zoek naar jong talent. Bij beide orkesten doe je ervaring op en leer je leeftijdsgenoten kennen met dezelfde passie voor muziek als jij. Meedoen is dus niet alleen heel goed voor je muzikale ontwikkeling. Het is ook gewoon erg gezellig!  Lees verder…

21-5-2019

Maarten Bauer verzilvert prijs

Maarten Bauer deed in 2017 mee aan ons compositie concours en won een eerste prijs. Hij was toen 17 jaar. Nu, twee jaar later, timmert hij goed aan de weg als componist. Op 24 mei verzilvert hij de prijs die hij destijds won: Zijn stuk ‘A Citizen from the Village’ wordt dan uitgevoerd door het Amersfoorts Jeugd Orkest.

Lees verder…

6-5-2019

Prijswinnaars PCC spelen op lunchconcert in Nieuwe Kerk Den Haag

Op dinsdag 7 mei spelen prijswinnaars van het PCC op een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Job Huiskamp (cello) & Jorrick Simmes (piano) en Léa Hemmerlin (klarinet) & Peter Sluijs (piano) treden dan op. 

Lees verder…

18-4-2019

Vacature office manager

Het Prinses Christina Concours zoekt een enthousiaste office manager (0,6 fte) die zorg draagt voor de secretariële, administratieve en organisatorische ondersteuning van de organisatie.

Klik hier voor de vacature.

 

14-4-2019

Uitslag Nationale Finale 2019

Mare Keja (14 jaar, cello), Enzo Kok (16 jaar, viool) en Kalina Vladovska (19 jaar, slagwerk) hebben een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De 51e finale vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Lees verder…

Agenda

Dinsdag 25 juni 2019, Nieuwe Kerk, Den Haag

12.30 uur

Zondag 30 juni 2019, De Vishal, Grote Markt, Haarlem

16.00 uur

Zondag 7 juli 2019, Grote Markt, Den Haag

14.00

Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.