Nalaten

Wat geeft u door aan een volgende generatie?

U kent vast als geen ander de waarde van muziek in het leven. Misschien denkt u terug aan uw eigen kindertijd, waarin u zelf de magie van muziek maken heeft ervaren. Of was muziek maken een onvervulde wens, maar bent u actief bezoeker van muziek. Als liefhebber van klassieke muziek en/of jazz kunt u er nu voor zorgen dat kinderen kennismaken met muziek en dat muzikaal talent gestimuleerd wordt. 

U kunt toekomstige generaties het geluk van muziek schenken en bijdragen aan de muzikale toekomst van getalenteerde jongeren. Met de Classic Express, de rijdende concertzaal, inspireert en enthousiasmeert het Prinses Christina Concours jaarlijks duizenden basisschoolleerlingen voor klassieke muziek.

Voor kinderen en jongeren die verder willen in de muziek zijn er verschillende concoursen: klassiek, jazz en compositie. Meedoen en beter worden vergt discipline en doorzettingsvermogen. Podiumervaring, workshops, training en masterclasses zijn onmisbaar voor een geslaagde toekomst. Bij het Prinses Christina Concours begeleiden wij de muzikale top van morgen. Door het Prinses Christina Concours op te nemen in uw testament, kunt u bijdragen aan het realiseren van hún toekomstmuziek. 

De Haagse Diana Fakour in 2020 bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Ze was toen 14 jaar. 

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende manieren om het Prinses Christina Concours op te nemen in uw testament:

  • Een erfstelling: u benoemt  de Stichting Vrienden van Het Prinses Christina Concours tot (mede)erfgenaam waarmee uw gehele of gedeeltelijke nalatenschap aan ons ten goede komt
  • Een legaat: u kent een specifiek bedrag, of (on)roerend goed uit uw nalatenschap toe aan de Stichting Vrienden Van Het Prinses Christina Concours
  • Een Fonds op Naam: vanaf € 50.000,- kunt u een Fonds op Naam in uw nalatenschap aan een speciaal doel toekennen. Dit kunt u ook bij leven doen, zodat u zelf kunt meedenken over het project waaraan uw toekenning ten goede komt.

De Stichting Vrienden van Het Prinses Christina Concours is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat uw schenking is vrijgesteld van erf- en schenkingsbelasting en volledig ten goede komt aan de Stichting Vrienden van Het Prinses Christina Concours.

Het belangrijkste doel van de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours is investeren in de programma’s van het Prinses Christina Concours en daarmee in de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Meer informatie 
Wij gaan graag persoonlijk met u in gesprek om u te helpen met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden. Voor informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Mary-Ann Kamps: mary-ann.kamps@christinaconcours.nl

Wilt u algemene informatie over nalaten? Bezoek dan de website www.goededoelen.nl/nalaten

Finalisten van het Prinses Christina Klassiek Concours in 2020

Foto helemaal bovenaan: Prijswinnaar Matthijs van Delft in de Classic Express: onze rijdende concertzaal waar prijswinnaars van het Prinses Christina Concours optreden voor basisschoolkinderen