Jong talent uit heel Nederland speelt tijdens klassieke concoursen

Het concoursseizoen is geopend: overal in Nederland staat jong talent op het podium. Kom kijken bij onze concoursen en luister naar het muzikale talent van de toekomst! 

Selecties
Elk concours kent dezelfde opzet. Op vrijdagavond en zaterdag worden de selecties gehouden. Bijzondere dagen die je gratis kunt bezoeken! Iedere deelnemer geeft een concert van tien minuten op voor jury en publiek. De meeste deelnemers spelen solo en sommigen samen met anderen. Alle instrumenten komen voor: van trombone tot zang en marimba en van viool tot blokfluit.

Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. Loop binnen en geniet van de muziek. Zoveel jong, muzikaal talent zie je niet vaak bij elkaar! Kom dus vooral kijken en neem vrienden, buren, kinderen en / of kleinkinderen mee: alles is gratis toegankelijk.

Regiofinale 
Op zondag vindt de regiofinale plaats. Dan treden zeven door de jury geselecteerde deelnemers nog een keer op. Tijdens de finale spelen ze nog een keer de sterren van de hemel. Ze maken allemaal kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale, in Den Haag. Voor de finale is een kaartje nodig. Vrienden van het Prinses Christina Concours krijgen gratis toegang.

  • Het precieze tijdschema en programma van elk klassiek concours maken we telkens van te voren bekend op onze website. We vernieuwen dit bericht regelmatig met de nieuwste informatie over de kaartverkoop.
  • Heb je een vraag? Laat het ons gerust weten via info@christinaconcours.nl

Tijdens de selecties spelen jonge muzikanten voor een professionele jury en het aanwezige publiek. De selecties zijn gratis toegankelijk

 

Alle data van ons klassiek concours op een rijtje 

De selecties op vrijdag en zaterdag zijn gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Voor de regiofinales (op zondag), de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale is een toegangskaartje nodig. Informatie over de kaartverkoop van de verschillende finales  volgt zo snel mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van ons klassiek concours Oost in Enschede
Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van ons klassiek concours Zuid 1 in Veghel

Nationale Halve Finale en Nationale Finale
Tijdens de Nationale Halve Finale in Den Haag, op 5 april, strijden de beste regionale musici om een plek voor de Nationale Finale, het slotstuk van onze concoursen. De Nationale Finale organiseren we op 18 april in het in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. Tijdens deze feestelijke middag kiest de jury de winnaars van het Prinses Christina Concours 2020.

Meer informatie over de kaartverkoop voor de Nationale Halve Finale volgt snel
Kaarten voor de Nationale Finale zijn te koop via de website van het Zuiderstrandtheater