Ties Mellema geeft masterclass tijdens ons concours in Groningen

In het weekend van 8 februari is ons klassiek concours in Groningen te vinden. Dan probeert jong, muzikaal talent zich te plaatsen voor de finale, op zondag, in De Oosterpoort in Groningen. Tijdens de selecties organiseren we een bijzondere masterclass met saxofonist Ties Mellema. Meld je nu aan om mee te doen of kom kijken! 

Saxofonist Ties Mellema swingt gemakkelijk tussen gevestigde stijlen en disciplines. Van klassiek en jazz tot improvisatie en funk: Ties beheerst het allemaal. Hij won de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en zijn veelzijdige manier van werken leverde hem samenwerkingen over de hele wereld op. We zijn verheugd dat Ties, speciaal voor het Prinses Christina Concours, een masterclass geeft op zaterdag 8 februari om 14.00 uur, in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens zijn masterclass krijg je een kijkje in de keuken van de muzikale ontwikkeling en met zijn tips breng je jouw spel naar een (nog) hoger plan.

  • Meedoen aan de masterclass? Mail ons via info@christinaconcours.nl

Tip: De masterclass is voor het publiek net zo inspirerend als voor de deelnemende muzikanten zelf. Dus ook als je niet meedoet, is het heel bijzonder om mee te maken!

Workshops van Lotte Pen
Naast de voorrondes en de masterclass zijn er ook workshops waar je gratis aan kunt meedoen. De workshops worden gegeven door Lotte Pen, saxofonist, componist en winnaar van ons klassiek concours.

13.00-13.45 uur | Workshop ‘Podiumpresentatie’

Je muzikale prestaties zijn ongetwijfeld geweldig, maar hoe is je presentatie op het podium eigenlijk? Heb je wel eens nagedacht over hoe je overkomt op het publiek? Hoe kun je het publiek meekrijgen in het muzikale verhaal dat je graag wilt vertellen en ben je je bewust van je houding op het toneel? Tijdens de workshop podiumpresen-tatie door Lotte Pen krijg je daar antwoord op. Kom naar deze gratis workshop en breng je podiumpresentatie net hetzelfde topniveau als je spel!

15:30 – 16:15 uur: Workshop ‘Van Ambacht tot Duizendpoot’ door Lotte Pen

Er wordt tegenwoordig veel van je verwacht als musicus. Je hoeft niet alleen de beste instrumentalist te zijn, maar het gaat steeds vaker ook over wie je bent als muzikant of hoe je je publiek aan je kan binden. In drie kwartier helpt je Lotte je na te denken over je eigen stijl en persoonlijkheid als muzikant. Kom naar deze gratis workshop en doe er je voordeel mee!

  • Wil je meedoen aan de workshops? Mail ons via info@christinaconcours.nl

Hier lees je meer over de selecties van ons klassiek concours in Groningen en hier lees je meer over de regionale finale van ons klassiek concours.