Meld je aan voor een bijzondere, muzikale masterclass met een meestermuzikant

Vanaf 10 januari zijn we door heel Nederland te vinden met de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. Dit jaar organiseren we in Zaandam, Groningen en Veghel een uitgebreider programma.

Naast de voorrondes van het klassiek concours op de vrijdagavond en zaterdag, zijn er op zaterdag workshops over het bespelen van een instrument en familieconcerten in onze rijdende concertzaal, de Classic Express.

Tijdens die dagen organiseren we ook een bijzondere, muzikale masterclass. Tijdens de masterclass krijg je een kijkje in de keuken van de muzikale ontwikkeling en met de tips van de meestermuzikant breng je je spel naar een (nog) hoger plan. Lees hieronder wie de masterclasses geven en hoe je je kan aanmelden.

Aanmelden 

In Haarlem (11 januari) geeft meestervioliste Maria Milstein de masterclass. Maria won in 2018 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en treedt op met beroemde dirigenten, orkesten en kamermuziekensembles.

In Groningen (8 februari) wordt de masterclass gegeven door saxofonist Ties Mellema. Van klassiek en minimaal tot improvisatie, funk en jazz: Ties switcht gemakkelijk tussen gevestigde stijlen en disciplines. Ook Ties won de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en zijn veelzijdige manier van werken leverde hem samenwerkingen over de hele wereld op. Wie de masterclass in Veghel (21 maart) geeft, maken we later bekend.

Je kunt je aanmelden voor de masterclass door een mail te sturen naar marc.newsome@christinaconcours.nl. Zet in je mail aan welke masterclass je wilt deelnemen. Let op: Bij veel aanmeldingen geldt dat de musicus de uiteindelijke keuze maakt over wie deelneemt.

[foto: Maria Milstein. Fotograaf: Marco Borggreve]