Maak kennis met Douwe

‘Als je van muziek houdt, zou ik je zeker aanraden om mee te doen aan het concours’, zegt Douwe, 14 jaar, uit Delft.  Vorig jaar deed hij mee aan ons klassieke concours. We spraken met hem over zijn deelname. 

‘Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours, in Rotterdam. Van muziek maken word ik blij. Ik vind het leuk om muziek aan anderen te laten horen, zodat zij er ook van kunnen genieten. Ik houd van de cello: vooral de mooie, lage tonen op een cello zijn het lekkerste om te spelen.’

 

 

Over het concours zegt Douwe: ‘Het is super goed georganiseerd: je hebt echt het idee dat je een concert geeft. Daarbij krijg je dan achteraf ook nog eens tips én tops van een professionele jury. Dat vind ik helemaal top! De sfeer is gezellig tijdens de selecties. En de selectiedag is een moment om naar toe te werken tijdens het repeteren of tijdens de muziekles. Door mijn deelname aan het Christina Concours doe ik ook makkelijker mee met andere concoursen. Ik weet nu hoe het gaat!’

Lees hier meer over Douwe