Klassiek concours

Maak kennis met Douwe

Douwe deed in 2019 mee aan ons klassieke concours. Douwe over zijn deelname: ‘Je kunt een prachtig concert geven én je ontmoet een echte jury, die je tips geeft.’ Lees hier de terugblik van Douwe.

‘Hoi! Ik ben Douwe, 14 jaar, en ik speel cello. Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours, in Rotterdam. Van muziek maken word ik blij. Ik vind het leuk om muziek aan anderen te laten horen, zodat zij er ook van kunnen genieten. Ik houd van de cello: vooral de mooie, lage tonen op een cello zijn het lekkerste om te spelen.

Er doen veel deelnemers mee aan het concours. Dat vind ik leuk. Dan kun je ook anderen horen. Het is super goed georganiseerd: je hebt echt het idee dat je een echt concert geeft. Daarbij krijg je dan achteraf ook nog eens tips én tops van een professionele jury. Dat vind ik helemaal top!

 

Als je van muziek houdt, zou ik je zeker aanraden om mee te doen!

De sfeer is gezellig tijdens de selecties. Er komen en gaan mensen. Iedereen ziet er mooi uit en iedereen is opgewonden en vrolijk. Ik vond het jurygesprek super leuk. Je krijgt allemaal opbouwende kritiek, waar je echt iets mee kunt. Je hoort dan van professionele musici terug hoe jouw optreden is overgekomen.

Als je van muziek houdt, zou ik je zeker aanraden om mee te doen aan het concours. De selectiedag is een moment om naar toe te werken tijdens het repeteren of tijdens muziekles. Je kunt een prachtig concert geven én je ontmoet een echte jury, die je tips geeft. Ik doe, door mijn deelname aan het Christina Concours, ook makkelijker mee met andere concoursen. Ik weet nu hoe het gaat!’

Klik hier voor meer informatie over ons klassieke concours
Klik hier om je in te schrijven