Maak kennis met Cas

Ik deed mee met het PCC omdat ik graag meer podiumervaring wilde opdoen’, zegt trombonist Cas, 17 jaar. Vorig jaar deed hij mee aan ons klassieke concours. We spraken hem over zijn deelname. 

Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours in Zuid 1, Veghel. Toen ik klein was zong ik thuis altijd en speelde ik met cd’s mee op speelgoedinstrumenten. Toen hebben mijn ouders me aangemeld bij een jongenskoor. Daar zing ik nu nog steeds. Met carnaval ging ik mee met de optredens van de kapel van mijn vader. Mijn oom speelde daar ook in, hij was trombonist. Dat vond ik zo’n cool instrument dat ik op mijn negende zelf begonnen ben.

 

 

Ik heb meegedaan aan het Prinses Christina Klassiek Concours omdat ik podiumervaring wilde opdoen. De sfeer tijdens het concours was heel relaxt. Je kreeg genoeg tijd om jezelf voor te bereiden en iedereen werd gastvrij ontvangen. Mijn deelname verliep erg goed, al zeg ik het zelf. Ik kreeg de CHV, Circle of Talentprijs: een masterclass van trombonist Jörgen van Rijen. Eén van de beste trombonisten van Nederland!

Lees hier meer over Cas