Klassiek concours

Maak kennis met Cas

Cas deed vorig jaar mee aan ons klassiek concours. Hij speelt trombone, is 17 jaar en deed mee in Veghel. ‘Ik vond het jurygesprek erg fijn. De jury kijkt met een ander perspectief naar je dan je eigen leraar en ik heb nieuwe tips gekregen waar ik nu op kan focussen’, zegt hij over zijn deelname. Lees hier de terugblik van Cas op zijn deelname aan het concours.

Hoi! Mijn naam is Cas. Ik ben 17 jaar en ik speel trombone. Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours in Zuid 1, Veghel. Toen ik klein was zong ik thuis altijd en speelde ik met cd’s mee op speelgoedinstrumenten. Toen hebben mijn ouders me aangemeld bij een jongenskoor. Daar zing ik nu nog steeds.

Met carnaval ging ik mee met de optredens van de kapel van mijn vader. Mijn oom speelde daar ook in, hij was trombonist. Dat vond ik zo’n cool instrument dat ik op mijn negende begonnen ben met zelf trombone spelen. Ik nam muziekles bij de muziekschool in Breda.

 

Ik deed mee omdat ik podiumervaring wilde opdoen 

Ik heb meegedaan aan het Prinses Christina Klassiek Concours omdat ik podiumervaring wilde opdoen. De sfeer tijdens het concours was heel relaxt. Je kreeg genoeg tijd om jezelf voor te bereiden en iedereen werd gastvrij ontvangen. Mijn deelname verliep erg goed, al zeg ik het zelf. Ik kreeg de CHV, Circle of Talentprijs: een masterclass van trombonist Jörgen van Rijen. Eén van de beste trombonisten van Nederland!

Ik vond het jurygesprek erg fijn. De jury kijkt met een ander perspectief naar je dan je eigen leraar en ik heb nieuwe tips gekregen waar ik nu op kan focussen. De jury was aardig en niet té kritisch.

Voor het concours heb ik aardig wat gerepeteerd. Ik wilde het stuk zo goed en zo muzikaal mogelijk uitvoeren. Daarom heb ik meer gerepeteerd dan ik voor een les of andere optredens zou doen. Ik vind dat ik er veel aan heb gehad: zowel de tips van de jury als de nieuwe contacten die ik heb opgedaan tijdens het concoursweekend, helpen me verder in de muziekwereld.

Ik raad iedereen aan om een keer mee te doen met het concours. Je leert er veel van en je kunt je muzikale carrière echt verder brengen!

Klik hier voor meer informatie over ons klassieke concours
Klik hier om je in te schrijven