Kom luisteren bij ons klassiek concours in Groningen

In het weekend van 8 februari zijn we in Groningen! Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes in het Prins Claus Conservatorium. Dan probeert jong, muzikaal talent zich te plaatsen voor de finale, op zondag, in De Oosterpoort, Groningen. De voorrondes zijn gratis toegankelijk: je kunt tussen de concerten gewoon in- en uitlopen. Voor de finale is een kaartje nodig. 

Tijdens de voorrondes geeft elke deelnemer een kort concert van tien minuten voor jury en publiek. De meeste deelnemers spelen solo en sommigen spelen samen met anderen. Alle instrumenten komen voor en deelnemers komen uit heel Noord-Nederland: van Heeg tot Groningen en van Balk tot Ureterp.

Tussen de optredens is er voldoende gelegenheid om de zaal binnen te komen of te verlaten. Loop dus eens binnen en geniet van de muzikale talenten van onze deelnemers: zoveel, jong muzikaal zie je niet vaak bij elkaar. De selecties zijn gratis toegankelijk.

Deelnemers spelen solo of samen. Elke deelnemer geeft tijdens de selecties een kort concert van tien minuten. [Foto: MajankaFotografie]

Finale
De finale is op zondag 9 februari in De Oosterpoort. Van alle deelnemers spelen dan de zeven beste nog een keer. Zij laten in de finale horen wat ze waard zijn. De finale wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Alle finalisten maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale. Kaarten zijn te koop voor € 15,10 en € 10,10 via de site van de Oosterpoort.

Actietarief voor de finale
Maak gebruik van ons speciale actietarief voor muziekliefhebbers en koop kaarten met korting. Voer de code PCCACTIE20 in op de ticketpagina en je krijgt 50% korting op het kaartje dat je koopt.

Praktische informatie 

  • De selecties zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari in het Prins Claus Conservatorium, Meeuwerderweg 1, 9724 EM Groningen. Het programma is op vrijdag tussen 18.00 uur en 21.50 uur. Op zaterdag is het programma tussen 9.30 uur en 20.50 uur.
  • De finale is op zondag 9 februari in De Oosterpoort, Trompsingel 27, 9724 DA Groningen. Voor de finale is een toegangskaartje nodig. Vrienden van het Prinses Christina Concours hebben gratis toegang. Mail ons via info@christinaconcours.nl.

Klik hier om het programmaboek van het klassiek concours noord te bekijken.

Klassiek Concours Noord .pdf