Klassiek concours Zuid 1 wordt digitaal concours

Ons klassiek concours Zuid 1 wordt een digitaal concours. Zo zorgen we ervoor dat de selecties door kunnen gaan en deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

Even hadden we gehoopt om het klassiek concours Zuid 1, ons laatste regioconcours, alsnog op locatie in Veghel te organiseren. Inmiddels is het duidelijk dat het coronavirus ons land nog een tijd in zijn greep zal houden. Daarom houden we het klassiek concours Zuid 1 digitaal.

Volwaardig concours 
Dit digitale concours is een volwaardig concours: we zorgen ervoor dat jullie inzendingen door zoveel mogelijk mensen (online) bekeken worden en álle filmpjes dingen mee naar de publieksprijs. Bovendien zorgen we natuurlijk dat iedere deelnemer een (digitaal) gesprek met de jury heeft. Van hen horen de deelnemers wat de jury van je inzending vindt en met hun tips wordt hun spel nog beter.

Praktisch
Elke deelnemer stuurt een filmpje in van maximaal 10 minuten van hun optreden. De jury zal de ingestuurde video’s beoordelen en uit alle filmpjes de winnaars kiezen. Iedereen in Nederland kan de filmpjes bekijken en de beste video nomineren voor de publieksprijs. De inzending met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

  • Deelnemers sturen video’s in tussen vrijdag 12 juni, 1800 uur en zondag 14 juni, 18.00 uur.
  • Deelnemers uploaden hun video zelf op YouTube* en vullen daarna hun gegevens in op een formulier op onze website (beschikbaar van 12 juni, 1800 uur)
  • Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 vinden de digitale jurygesprekken plaats: de jury neemt zelf contact op met de deelnemers om een geschikt moment te vinden.
  • In het weekend van 20 juni maken we bekend welke deelnemers in de prijzen zijn gevallen.
  • Omdat een digitaal concours anders is dan een concours op locatie, mogen deelnemers een ander repertoire spelen in hun video dan ze oorspronkelijk van plan waren.
  • Deelnemers kunnen hun video met telefoon opnemen. De jury heeft er natuurlijk begrip voor dat niet elke ruimte ideaal is voor het opnemen van een video. De jury houdt daar rekening mee in de beoordeling.

* Deelnemers zorgen ervoor dat de jury hun video kan bekijken door de juiste instellingen aan te vinken bij het uploaden. Ofwel door de video geheel openbaar te zetten. Zo kan iedereen de inzending zien. Ofwel door de video als ‘privé’ te markeren. In dat geval kan alleen de jury de video’s bekijken.

Publieksprijs
Filmpjes die openbaar staan (dus zodat iedereen ze kan zien) dingen mee naar de publieksprijs. Tussen maandag 15 juni, 18.00 uur en vrijdag en vrijdagavond 19 juni, 18.00 kan door het publiek gestemd worden voor de publieksprijs. Iedereen in Nederland kan stemmen. Op 15 juni vind je op onze website en social media informatie hoe je kunt zorgen dat mensen op je filmpje stemmen.

Hier vind je alle informatie over het speciale digitale concours Zuid 1.

[foto: concours Zuid 1 2019, fotografie: MajankaFotografie]