Klassiek concours

Deelnemersinfo

Van 12 tot 14 juni vindt het digitale concours Zuid 1 plaats. Vanwege het coronavirus en de maatregelen om het virus in te dammen, hebben we besloten om het laatste regioconcours van het Prinses Christina Klassiek Concours digitaal te organiseren. Zo zorgen we dat de selecties door kunnen gaan en deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

De pagina om je selectieoptreden in te sturen, komt rond 17.30 online. Je hoeft enkel je pagina rond die tijd te verversen en je zult het het deelnameformulier vinden: https://christinaconcours.nl/klassiek-concours/deelnameformulier/ 

Deelname
Iedereen die ingeschreven stond voor het klassiek concours Zuid 1 in Veghel mag meedoen aan het digitale concours. Meedoen is eenvoudig: maak een filmpje van jezelf terwijl je speelt of zingt en bewaar het filmpje goed. Tussen vrijdag 12 juni 18.00 uur en zondag 14 juni 18.00 uur is het digitale concours geopend. Dat betekent dat je dan je filmpje kunt uploaden op YouTube* en daarna de link naar jouw filmpje aan ons stuurt door het formulier op onze website in te vullen. Let op: je optreden mag maximaal tien minuten duren.

* Zorg dat de jury jouw filmpje kan bekijken. Dat doe je door de juiste instellingen aan te vinken bij het uploaden. Ofwel door de video geheel openbaar te zetten. Ofwel door de video als ‘privé’ te markeren, zodat de URL te benaderen is voor de juryleden. Video’s die afgeschermd zijn of niet te bekijken, kunnen door de jury niet beoordeeld worden.

Jurering
Net als bij een klassiek concours op locatie wordt ieder optreden door de jury bekeken. Nadat de jury alle filmpjes bekeken heeft, bespreken ze met elkaar wie er in de prijzen valt. Dat maken we in het weekend van 20 juni bekend. Sowieso krijgt iedere deelnemer van ons een certificaat van deelname thuis opgestuurd en plannen we een online jurygesprek met elke deelnemer in. Dat gesprek is heel waardevol: de jury vertelt jou in die online ontmoeting wat ze van je optreden vonden en geven je tips om je spel nog beter te maken.

Filmpjes die openbaar staan (dus zodat iedereen ze kan zien) dingen mee naar de publieksprijs. Tussen maandag 15 juni, 18.00 uur en vrijdag en vrijdagavond 19 juni, 18.00 kan door het publiek gestemd worden voor de publieksprijs. Iedereen in Nederland kan stemmen. Op 15 juni vind je op onze website en social media informatie hoe je kunt zorgen dat mensen op je filmpje stemmen.

Tips
Meedoen aan een concours op locatie is spannend (maar vooral heel leuk en leerzaam!). Meedoen aan een digitaal concours is dat ook. Daarom hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Als je wordt begeleid door een pianist of samen speelt: denk vast na over een goede locatie en neem de maatregelen van het RIVM in acht.
  • Zorg ervoor dat je de plek waar je opneemt goed verlicht is.
  • Check van tevoren je geluid en camera: is alles goed te horen en te zien?
  • Zorg dat je opnameapparatuur horizontaal filmt en niet verticaal. Horizontale video’s zijn makkelijk te uploaden op YouTube.
  • Je kunt gerust met je telefoon een opname maken. En mochten de omstandigheden niet ideaal zijn, dan geeft dat niet: de jury heeft begrip voor de bijzondere situatie en is prima in staat door niet-ideale omstandigheden heen te luisteren.

Heb je vragen? Stel ze ons gerust per mail of telefoon. We denken graag met je mee: info@christinaconcours.nl.