Inschrijving Klassiek & Compositie Concours 2024 gestart!

De inschrijving voor het Klassiek & Compositie Concours 2024 is gestart!

In 2024 vallen de voorrondes van het Klassiek en Compositie Concours samen. Je kunt je aanmelden voor één of allebei de concoursen. Voor het Klassiek Concours klik hier en voor het Compositie Concours klik hier.

Over het Klassiek Concours
Meedoen aan het Klassiek Concours is een bijzondere ervaring. Het concours bestaat uit zes regioselecties, een landelijke halve finale en een finale. Je krijgt de unieke kans om podiumervaring op te doen en ontvangt feedback op je spel van een professionele jury. Bekijk hier alvast de juryleden van 2024.

Over het Compositie Concours
Ook dit jaar organiseren weer weer het Compositie Concours. Muziek maakt emoties los. Wanneer je dat lekkere deuntje hoort, verschijnt er direct een grote glimlach op je gezicht. Muziek is ook een manier om verhalen te vertellen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten. Ben je componist en tussen de 12 en 21 jaar, laat dan van je horen!

Prijzen
Door deel te nemen aan één of allebei de concoursen maak je kans op toffe prijzen. Jonge klassieke muzikanten maken o.a. kans op een masterclass bij een musicus naar keuze, concertkaarten of zelfs een solistisch optreden met orkest. Ook voor componisten is er een speciaal prijzenpakket, bestaande uit o.a. een masterclass bij een componist naar keuze, een opdrachtcompositie of een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling.

Studievideo
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het zowel het Klassiek als Compositie Concours bieden we je de mogelijkheid om van tevoren een studievideo in te sturen. Een professionele jury beantwoordt je vragen en geeft handige tips en feedback op je spel en/of compositie. Bekijk hier de info over Klassiek en klik hier voor Compositie.