Compositie Concours

Studievideo

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het Compositie Concours 2024 bieden we je de mogelijkheid om ongeveer vijf weken voor de voorronde een studievideo in te sturen. Dit betreft een niet verplicht onderdeel. Een professionele jury beantwoordt je vragen en geeft handige tips en feedback op je compositie. 

Hoe werkt het? 

Je maakt een video waarin je jezelf voorstelt (naam, leeftijd, aantal jaar les), de partituur toont (of een stukje voorspeelt) en specifieke vragen stelt aan de jury. Bijvoorbeeld: “Heb ik deze passage zo duidelijk genoteerd?”, “Hoe kan ik twee stemmen mooi in harmonie krijgen?” of “Hoe zorg ik ervoor dat ik de luisteraar geboeid kan houden?”.  

De video is een eerlijke reflectie van het compositieproces – de compositie hoeft dus nog niet af te zijn! Elk filmpje wordt door een componist uit de jury binnen max. 3 weken van schriftelijke feedback voorzien. Deze feedback kun je gebruiken in je verdere voorbereiding op de regionale voorronde.  

Optioneel
Het insturen van deze studievideo is niet verplicht; het wel of niet insturen van de studievideo staat los van het selectieproces voor de finale. Wel wordt er in elke regio een speciale prijs uitgereikt – de Ontwikkelingsprijs – aan de deelnemer die volgens de jury de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt tussen het uploaden van de studievideo en het optreden tijdens de regioselecties. Je kunt de Ontwikkelingsprijs winnen, ook als je niet doorgaat naar de finale. 

Opnemen en insturen
De maximale lengte van de video is 10 minuten. Je hoeft geen dure apparatuur te regelen, een opname met een smartphone volstaat. Zorg er in ieder geval voor dat de audio en video hoorbaar en zichtbaar zijn, en dat de video als 1 filmpje wordt ingestuurd. De video heeft bij voorkeur de extensie .mp4 of .mov en een maximale bestandsgrootte van 1GB. Als je twijfelt kun je contact met ons opnemen via compositie@christinaconcours.nl. Let op: Je ontvangt van ons bericht wanneer het tijd is om je studievideo in te sturen via je account. 

Data insturen studievideo
De data van het insturen van de studievideo’s zijn voor iedere regio anders. Selecteer jouw regio hierboven in het menu en klik op het kopje “programma” voor meer informatie.