Doe mee aan het compositie concours

Lijkt het jou geweldig om zelf muziek te maken? Doe dan mee aan het Prinses Christina compositie concours! Iedereen van 12 tot en met 22 jaar mag meedoen aan editie 2020. Er zijn nauwelijks regels en er mag veel. Inschrijven kan tot en met 1 augustus 2020.

Muziek maakt emoties los. Wanneer je dat lekkere deuntje uit een liedje van vroeger hoort, verschijnt er direct een grote glimlach op je gezicht. Een ander nummer maakt je juist een beetje verdrietig, omdat het terughaalt naar een vervelend moment. Muziek raakt ons allemaal. En je kunt er een verhaal mee vertellen. Over jezelf, een gebeurtenis die indruk maakte of een bijzondere droom. Tijdens het schrijven van een muziekstuk kun je je fantasie de vrije loop laten.

Wij geven je die kans met het Prinses Christina Compositie Concours! Doe mee en stuur je eigen compositie in. Het maakt niet uit wat je speelt of welke soort muziek je componeert. Het belangrijkste is dat je zelf iets maakt en dat je tussen de 12 en 22 jaar oud bent.

Over het compositieconcours
Tijdens het Prinses Christina Compositie Concours laten jonge muzikanten van 12 tot en met 22 jaar van zich horen. Elke deelnemer componeert zelf een muziekstuk van ongeveer 8 minuten en voert dat tijdens het compositieconcours uit. We organiseren het compositieconcours op 3 oktober aanstaande in Utrecht.

Je kunt meedoen door een stuk te schrijven voor een vrije bezetting, in dat geval zorg je zelf voor de uitvoering en de videoregistratie van de uitvoering. Of je doet mee door een stuk te schrijven dat door de door ons uitgenodigde musici wordt gespeeld. Dan wordt je compositie live op het compositieconcours uitgevoerd. Aan editie 2020 werkt het Chimaera Trio (klarinet, cello en piano) mee en slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Hoe doe je mee? 

  1. Vanaf 1 juni tot en met 1 augustus kun je je inschrijven voor het compositieconcours
  2. Iedereen die op 3 oktober 2020 minimaal 12 jaar en maximaal 22 jaar oud is en in Nederland, Vlaanderen of de regio Aken woont, kan meedoen. Check ons reglement hieronder voor meer informatie.
  3. Je kunt een stuk schrijven voor een vrije bezetting: in dat geval zorg je zelf voor de uitvoering en de videoregistratie van de uitvoering. Of je schrijft een stuk voor één of een zelf te kiezen combinatie van de volgende instrumenten: klarinet, cello, slagwerk en piano. In dat geval wordt de compositie in principe liveuitgevoerd op 3 oktober door de leden van het Chimaera Trio (klarinet, cello en piano) en/of slagwerk. Check vooral ook de componeertips die we onderaan ons reglement als bijlage hebben toegevoegd.
  4. Je kunt een vrije compositie schrijven of een compositie gebaseerd op het thema ‘Le Tombeau de Couperin’. Hieronder vind je meer informatie over dat thema.
  5. Na inschrijving stuur je ons uiterlijk 1 september 2020 je compositie op. Die schrijf je in notenschrift en je composite duurt maximaal 8 minuten.  

Meer informatie
Meer informatie vind je op deze pagina
Wil je direct naar de inschrijvingspagina? Klik hier