Compositie concours

Inschrijven

Tof dat je mee wilt doen aan het Prinses Christina Compositie Concours. Er zijn nauwelijks regels en er mag veel. Verras ons met jouw eigen gecomponeerde muziek! Via deze pagina kun je je inschrijven van 1 juni tot en met 1 augustus. 

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het inschrijven? Laat het ons weten via info@christinaconcours.nl.

 1. Vanaf 1 juni tot en met 1 augustus kun je je inschrijven voor het compositieconcours
 2. Iedereen die op 3 oktober 2020 minimaal 12 jaar en maximaal 22 jaar oud is en in Nederland, Vlaanderen of de regio Aken woont, kan meedoen. Check ons reglement hieronder voor meer informatie.
 3. Je kunt een stuk schrijven voor een vrije bezetting: in dat geval zorg je zelf voor de uitvoering en de videoregistratie van de uitvoering. Of je schrijft een stuk voor één of een zelf te kiezen combinatie van de volgende instrumenten: klarinet, cello, slagwerk en piano. In dat geval wordt de compositie in principe live uitgevoerd op 3 oktober door de leden van het Chimaera Trio (klarinet, cello en piano) en/of slagwerk. Check vooral ook de componeertips die we onderaan ons reglement als bijlage hebben toegevoegd.
 4. Je kunt een vrije compositie schrijven of een compositie gebaseerd op het thema ‘Le Tombeau de Couperin’. Check deze pagina voor meer informatie.
 5. Na inschrijving stuur je ons uiterlijk 1 september 2020 je compositie op. Die schrijf je in notenschrift en je composite duurt maximaal 8 minuten.  

Bekijk het deelnemersreglement voor je je inschrijft.
Deelnemersreglement Prinses Christina Compositie Concours 2020 .pdf

Je kunt je inschrijven via dit formulier.

Inschrijving compositieconcours 2020

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  Iedereen die op 3 oktober 2020 minimaal 12 jaar en maximaal 22 jaar oud is kan meedoen aan het Prinses Christina Compositie Concours
 • Vul hier in wat voor opleiding je volgt, dit hoeft niet specifiek een opleiding voor compositie te zijn.
 • Vul hier de plaats waar je muziekopleiding is gevestigd in.
  Je kunt meedoen aan het compositieconcours met I) een stuk dat je zelf componeert voor vrije bezetting. Dan zorg je zelf voor de uitvoering en voor een videoregistratie van de uitvoering. Je video-uitvoering wordt vertoond tijdens het compositieconcours. Je kunt ook meedoen door II) te kiezen voor één of een zelf te kiezen combinatie van klarinet, cello, slagwerk en piano. In dat geval spelen door het Prinses Christina Concours geselecteerde musici jouw compositie live tijdens het concours.
 • Aan welke categorie doe je mee?
  Door mee te doen aan het Prinses Christina Compositie Concours ga je akkoord met het deelnemersreglement. Je vindt het deelnemersreglement bovenaan deze pagina.
  Deelnemers geven bij inschrijving toestemming voor het gebruik van hun gegevens door het Prinses Christina Concours ten behoeve van de organisatie van concoursen, talentontwikkeling en -begeleiding, concerten, evenementen en optredens voor media. Daarnaast geven deelnemers bij inschrijving toestemming voor het gebruik van beeld- en geluidsmateriaal in communicatie-uitingen van het Prinses Christina Concours, tenzij voor aanvang van het concours schriftelijk bezwaar is gemaakt.
 • Het inschrijfgeld van het compositieconcours is 25 euro. In de stap hierna wordt je naar een betaalmodule geleid waarmee je online kunt betalen. Na afronding van je inschrijving ontvang je van ons een bevestiging met meer informatie over je inschrijving. Heb je nog vragen of opmerkingen? Je kunt ze in dit veld kwijt.
 • Productveld met vaste waarde
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.