Stephanie Lauwrencia Christianto winnaar publieksprijs Zuid 1

Stephanie Lauwrencia Christianto heeft de publieksprijs van ons digitaal concours Zuid 1 gewonnen. Ze kreeg 437 van de ruim 4.000 stemmen. Ze wint daarmee een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze. De prijs is mogelijk gemaakt door de Stichting Leye Fonds. 

Aan het digitale concours Zuid 1 deden 46 deelnemers van 12 tot en met 20 jaar mee. Ze kwamen voornamelijk uit Noord-Brabant en de regio Utrecht. Alle inzendingen zijn te bekijken via deze pagina. In de week van 15 juni kon gestemd worden op het favoriete selectieoptreden. Dat werd massaal gedaan: we kregen meer dan 4.000 stemmen binnen!

Het optreden van Stephanie kreeg de meeste stemmen. Er werd maar liefst 437 keer op haar gestemd. Tweede werd Soraya Sies met 353 stemmen. Het Leye Fonds zegt over het optreden van Stephanie:

‘Stephanie speelde de Hongaarse Rapsody No. 13 van Franz Liszt. Een niet zo vaak uitgevoerd stuk dat in meerdere opzichten bijzonder uitdagend is, gelet op de vele abrupte wisselingen in tempo en dynamiek en de verscheidenheid aan thema’s. Stephanie speelt het stuk met een zeker Hongaars temperament, zonder haperingen. Een terechte winnares, zo vindt ook het publiek.’ 

Over het Leye Fonds
Het Leye Fonds werd 25 jaar geleden opgericht door Karel Hubée en zijn echtgenote Boukje Ackerman. Het fonds ondersteunt levensbeschouwelijke, kerkelijke, charitatieve, culturele en wetenschappelijke instellingen organisaties. Ook investeert het fonds in de ontwikkeling van personen op deze gebieden.

De doelstelling van het Prinses Christina Concours past naadloos bij de genoemde doelstelling van het Leye Fonds. Door hun jarenlange ondersteuning kunnen we kinderen en jongeren stimuleren in hun muzikale ontwikkeling.

 

Stephanie Lauwrencia Christianto (19 jaar) – Hungarian Rhapsody No. 13, S. 244/13 van Franz Liszt