Prijswinnaars spelen in Zurich

Op zondag 20 oktober gaven prijswinnaars Dirk Overbeek (accordeon), Enzo Kok (viool) en Maxim Heijmerink (piano) een  concert in de Zürcher Hochschule der Künste. Dit jaarlijkse concert wordt jaarlijks, samen met het Christina Concours, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Zürich en de Dutch Business Round Table in Zürich. Lees hieronder de terugblik van Enzo op de reis naar Zürich. 

‘Op zaterdagochtend vlogen we naar Zürich waar we op het vliegveld opgehaald werden. We kregen meteen een snelle tour door de stad en zagen alle hoogtepunten. Een letterlijk hoogtepunt was de Grossmünster. We hebben veel trappen moeten lopen om uiteindelijk boven bij de toren van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. Voordat we begonnen aan de beklimming zagen we een prachtige muziekwinkel. Maxim en Dirk hebben hier direct alle vleugels uitgeprobeerd en ik heb wat elektrische violen getest.

Op zondag was het concert. Om half elf kwamen we aan bij de Zürcher Hochschule der Künste. Daar keken we onze ogen uit in de prachtige concertzaal. Nadat we ingespeeld hadden en nog wat gestudeerd hadden, kwamen we op het idee om nog een leuke, tweede toegift in te studeren. We hebben toen een medley gemaakt van de filmmuziek uit Pirates of the Caribbean.

Het concert was erg leuk! We hadden een fijn en enthousiast publiek en hebben daarom ook alle toegiften gespeeld. In het publiek zaten leden van de Nederlandse Vereniging en ook een aantal mensen van de Nederlandse Ambassade. Na afloop, tijdens de borrel, hebben we veel nieuwe mensen ontmoet. Het was een mooie en leerzame ervaring!’

– Enzo Kok