Terugblik PCC Academy 2022

De PCC Academy vormt een onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’ van het Prinses Christina Concours. Naast goede nazorg voor haar prijswinnaars biedt het Prinses Christina Concours ook een Academy waarmee we de zelfredzaamheid van de musici willen bevorderen. Wat komt er precies bij kijken als je professioneel musicus wil worden? En welke plek kan muziek innemen in je verdere leven, ook als je niet naar het conservatorium gaat?

In 2022 vonden er diverse Academy-dagen plaats voor prijswinnaars:

3 september | Mediadag: Welke tools heb je nodig voor een succesvolle business? Met theaterdocent Wilfred van de Peppel, social media-kenner Emma van der Schalie en Hanna den Hollander (marketeer) en Cécile Gauder de Beauregard (programmeur) van TivoliVredenburg.

24 september | Op zoek naar je unieke artistieke profiel: Wat is jouw kracht als kunstenaar en hoe presenteer je jezelf als musicus naar de buitenwereld? Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer ging in gesprek met harpist Remy van Kesteren. Er waren twee workshops: podiumpresentatie en storytelling d.m.v. video.

30 oktober | Jubileumdag PCC 55 jaar: Hoe vind je je focus op het podium en hoe schrijf je een succesvolle fondsenaanvraag? Door workshopleiders Tia van der Velde en Wilfred van de Peppel. Interactieve bijeenkomst o.l.v. presentatrice Paula Udondek, aansluitend Jubileumconcert PCC 55 jaar in Amare i.s.m. Jeugdorkest Nederland.

26 november & 14 januari | Community project: Hoe zie jij je rol als musicus in de maatschappij? Opzetten van een eigen community project. Ook is er ruimte en aandacht voor ontspanning. Workshopleiders waren o.a. theaterdocent Wilfred van de Peppel, Marieke Weenink en Arja Kaczmarek. Aan het einde van de tweede workshopdag vond er een (openbare) afsluitende presentatie plaats.