Terugblik PCC Academy 2023 

De PCC Academy vormt een onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’ van het Prinses Christina Concours. Naast goede nazorg voor haar prijswinnaars biedt het Prinses Christina Concours ook een Academy-weekend waarmee we de zelfredzaamheid van de musici willen bevorderen. Wat komt er precies bij kijken als je professioneel musicus wil worden? En welke plek kan muziek innemen in je verdere leven, ook als je niet naar het conservatorium gaat?

Teun van Doorn, piano (15 jaar) over het Academy-weekend 2023:

“Ik vond het echt superleuk om mee te doen, je leert heel erg veel nuttige dingen in de workshops waar je in eerste instantie niet aan zou denken als het gaat om muziek maken. Het was ook nog eens supergezellig met gelijkgestemde leeftijdsgenoten. ”

Programma en verslag Academyweekend 2023 .pdf

Bekijk hieronder een van de winnende pitches tijdens het Academy-weekend.

 

Op 22 oktober 2023 vond de  PCC Academy-dag plaats. Samen met Elke Schroevers – jurylid tijdens het Academy-weekend – bekeken de Academisten de opname van ‘The Perfect Pitch’, een muzikale variant op Dragons’ Den, en kregen zij de kans om marketing-gerelateerde vragen te stellen over de huidige status van de gepitchte projecten, de eigen website, social media of concertaankondigingen. 

’s Middags verzorgde Esther van Fenema een uitgebreide workshop over omgaan met zenuwen. Ze was als psychiater werkzaam aan het Leids Universitair Medisch Centrum waar ze een polikliniek voor podiumkunstenaars oprichtte. Over haar eigen ervaringen met podiumangst en die van patiënten die balanceren ‘tussen kunst en waanzin’ schreef ze in 2018 haar eerste boek ’Het ontstemde brein’. Naast haar werkzaamheden als psychiater is Esther ook freelance violiste en treedt ze regelmatig op in de media als expert en opiniemaker.