Prinses Margriet maakt winnaars Nationale Finale bekend

HKH Prinses Margriet - 01

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt op zaterdag 26 september de winnaars van de Nationale Finale van ons klassiek concours bekend. De Prinses doet dat via een video die te zien is op onze website en social media. Op 23, 24 en 25 september zenden we de Nationale Finale uit.

Aanvankelijk zou de Nationale Finale in het Haagse Zuiderstrandtheater plaatsvinden. Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen, organiseren we die nu volledig digitaal. 

Ruim 400 jonge musici (12 t/m 22 jaar) deden mee aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 23 van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Daar laten de finalisten opnieuw horen wat ze in huis hebben: iedere finalist treedt tijdens de finale tien minuten op voor jury en publiek.

Alle finalisten spelen begin september hun repertoire in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. In samenwerking met ConcertLab wordt hun optreden professioneel en op innovatieve wijze opgenomen. Drie weken later zijn de optredens voor iedereen te bekijken. We bundelen de optredens van de finalisten in drie uitzendingen van ongeveer een uur, die we via Facebook en YouTube uitzenden op:

  • woensdag 23 september vanaf 20:00 uur
  • donderdag 24 september vanaf 20:00 uur
  • vrijdag 25 september om 20:00 uur

Aansluitend maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op 26 september om 20:00 uur de prijswinnaars bekend.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers aan de Nationale Finale

Beeld: © RVD – Martijn Beekman