Muzikaal weekend voor de boeg in Zaandam en Haarlem

Jong muzikaal talent speelt de sterren van de hemel tijdens het Prinses Christina Klassiek Concours West 2. Op vrijdag en zaterdag zijn de selecties in FluXus, Zaandam. Daarnaast zijn er op zaterdag workshops en staat de Classic Express, onze rijdende concertzaal, in Zaandam. Op zondag laten ongeveer zeven deelnemers nog een keer horen wat ze waard zijn tijdens de regiofinale in de Philharmonie, Haarlem.

Kom kijken en neem familie, vrienden, kennissen en/of je buren vooral mee! 

Jonge muzikanten uit de regio
Op vrijdagavond en zaterdag zijn er doorlopend selecties in FluXus, Zaandam. De deelnemers van dit concours zijn 12 t/m 19 jaar en komen uit de wijde regio: van Aalsmeer tot Wormerveer en van Blaricum tot Velsen. Tijdens de gratis voorrondes geeft iedere deelnemer een kort concert van tien minuten voor de professionele jury en het aanwezige publiek. Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid de zaal binnen te komen of te verlaten.Een bijzondere ervaring om mee te maken. Zoveel jong muzikaal talent zie je niet vaak bij elkaar!

  • Op vrijdagavond is het programma van 18.00 uur tot 21.20 uur in FluXus, Westzijde 148, Zaandam.
  • Op zaterdag is het programma van 10.00 uur tot circa 18.30 uur in FluXus, Westzijde 148, Zaandam.

 

Finale op zondag in Haarlem
Tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours laten ongeveer zeven finalisten nogmaals horen wat ze in huis hebben. Zij zijn door de jury uitgekozen om te spelen in de feestelijke finale. De middag wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Alle finalisten maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale.

Voor de regiofinale is een toegangskaartje nodig. Meer informatie vind je hier. De finale vindt plaats in de Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem.

 

Extra programma op zaterdag 11 januari
Zaterdag staat onze rijdende concertzaal, de Classic Express, in Zaandam, bij FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad. Dé kans om een kijkje te komen nemen. Kom bijvoorbeeld luisteren bij één van de familieconcerten en neem vrienden of familie mee! En er is meer te doen! Saxofonist en componist Lotte Pen geeft twee bijzondere workshops. Lotte won in 2002 het Prinses Christina Klassiek Concours en staat voor een nieuwe generatie musici. Na haar workshops weet je hoe de ideale podiumpresentatie eruitziet en leer je meer over het vinden van je eigen stijl en persoonlijkheid als musicus.

Aan het einde van de dag, om 17.30 uur, geeft meestervioliste Maria Milstein een masterclass. Daar krijg je een kijkje in de keuken van de muzikale ontwikkeling. Je maakt van dichtbij mee hoe jonge musici met de tips van Maria hun stuk naar een hoger plan tillen.

Vul het formulier in om je aan te melden, dan zorgen we dat we een plekje voor je reserveren