Matthijs en Adinda van Delft in Podium Witteman

Vanuit hun zonnige achtertuin traden onze laureaten Matthijs en Adinda van Delft zondag 26 april op voor een speciale Koningsdag-uitzending van Podium Witteman. Ze speelden een werk van de Italiaanse componist en violist Niccolò Paganini: Cantabile in D, Op.17.

Het optreden in Podium Witteman werd voorafgegaan door een item over Prinses Christina. In ‘Korties Kwesties’ dook presentator Floris in het heden en verleden van het concours. Matthijs (14 jaar, gitaar) won onlangs een tweede prijs tijdens de regiofinale in Rotterdam en verwierf daarmee een plek in de Nationale Halve Finale van ons klassiek concours. Samen met zijn even getalenteerde zusje Adinda (11 jaar, viool), die in de prijzen viel bij De Muziekwedstrijd, gaven ze een speciaal optreden vanuit hun woonplaats Berkel en Rodenrijs. Bekijk het volledige item vanaf minuut 15 via deze link.

Matthijs & Adinda van Delft – Cantabile in D, Op. 17 – Niccolò Paganini

De 14-jarige gitarist Matthijs van Delft zou in de halve finale van het Prinses Christina Concours hebben gestaan, maar toen sloeg de corona-crisis toe en werd het geheel afgelast. Speciaal voor Podium Witteman treedt hij op met zijn even getalenteerde zusje Adinda!

Geplaatst door Podium Witteman op Dinsdag 28 april 2020


Prinses Christina Klassiek Concours: hoe nu verder?

Momenteel zoeken we uit hoe we ervoor kunnen zorgen dat het regioconcours in Veghel, de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale, toch door kunnen gaan. Houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws hierover.