Kom dit weekend naar ons concours in Rotterdam en geniet van muziek door jonge musici!

In het weekend van 14 t/m 16 februari zijn we te vinden in Rotterdam, met ons klassieke concours regio West 1. Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes in Codarts. Deze zijn gratis toegankelijk, je kunt per optreden (duur ca. 10 minuten) in- en uitlopen. Ruim 60 musici in de leeftijd 12 t/m 19 jaar doen mee en proberen een plekje te bemachtigen voor de finale op zondag in de Doelen. Voor deze finale kun je nu een kaartje kopen met 50% korting. 

Tijdens de voorrondes geeft elke deelnemer een kort concert van tien minuten voor jury en publiek. De meeste deelnemers spelen solo en sommigen spelen samen met anderen. Van harp tot trombone en van cello tot zang; alle instrumenten komen voorbij. De deelnemers komen uit de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

Tussen de optredens is er voldoende gelegenheid om de zaal binnen te komen of te verlaten. Loop dus eens binnen en geniet van mooie muziek: zoveel jonge muzikanten zie je niet vaak bij elkaar. De selecties zijn gratis toegankelijk.

Actietarief voor de finale
De finale is op zondag 16 februari in De Doelen. Hier treden de 7 beste deelnemers nog een keer op, gevolgd door de spannende prijsuitreiking. Alle finalisten maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale. Maak nu gebruik van ons speciale actietarief voor muziekliefhebbers en koop kaarten met 50% korting. Voer de code actiePCC20 in op de ticketpagina van de Doelen en je krijgt 50% korting op het kaartje dat je koopt (normale prijzen zijn € 8,50 en € 12,50).

 

 

Praktische informatie 

  • De selecties zijn op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in Codarts, Kruisplein 26, 3012 CC in Rotterdam. Het programma start op vrijdag om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 21.50 uur. Op zaterdag is het programma van 9.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Deze optredens zijn dus gratis bij te wonen en in- en uitlopen kan gewoon per optreden (om de 10 minuten).
  • De finale is op zondag 16 februari om 14.00 uur in De Doelen, Schouwburgplein 50, 3012 CL in Rotterdam. Voor de finale is een toegangskaartje nodig. Vrienden van het Prinses Christina Concours hebben gratis toegang. Neem voor meer informatie contact op met 085-1050050 of info@christinaconcours.nl.