Klassiek Concours

Informatie

Het Klassiek Concours 2024 bestaat uit meerdere fases. Na inschrijving kun je voorafgaand aan je selectie-optreden een (optionele) studievideo insturen. Een professionele jury voorziet jouw studievideo van persoonlijke feedback die je kan helpen bij de voorbereiding op het concours. Lees meer.

Regioselecties
Tussen januari en maart vinden de regioselecties plaats. Je treedt dan live op voor de jury en het aanwezige publiek. 6 tot 7 deelnemers worden uiteindelijk geselecteerd voor de regiofinale en maken met hun optreden kans op toffe prijzen én op een plek in de Nationale Halve Finale.

Programmaboekje regio Oost - 2024 .pdf Programmaboekje regio West 2 - 2024 .pdf Programmaboekje regio Noord - 2024 .pdf

Nationale Halve Finale
De Nationale Halve Finale vindt plaats op zondag 21 april 2024 in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Zo’n 20 halvefinalisten treden deze dag opnieuw op voor de jury en publiek.

Nationale Finale
Op zondag 12 mei 2024 vindt de Nationale Finale plaats in de Concertzaal van Amare in Den Haag. 6 tot 7 finalisten spelen deze middag hún finaleoptreden.

Selecteer jouw regio in het menu hierboven om alle relevante data te bekijken.

Aan het Klassiek Concours kunnen meedoen: 

Solisten: deelnemers die als individu – al dan niet met (piano)begeleiding – meedoen en die op de sluitingsdatum van de inschrijfperiode een leeftijd hebben van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar)
Duo’s: twee muzikanten die als duo meedoen en die allebei op de sluitingsdatum van de inschrijfperiode een leeftijd hebben van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar)
Ensembles: 3 t/m 11 muzikanten die – zonder dirigent – als ensemble meedoen en waarvan tenminste driekwart van de leden op de sluitingsdatum van de inschrijfperiode een leeftijd heeft van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar)

Deelnamecategorieën:

Categorie 1a Deelnemers van 12 t/m 14 jaar die geen vooropleiding/jongtalentklas aan een conservatorium volgen
Categorie 1b Deelnemers van 12 t/m 14 jaar die wel een vooropleiding/jongtalentklas aan een conservatorium volgen
Categorie 2a Deelnemers van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) die geen vooropleiding/jongtalentklas of (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen
Categorie 2b Deelnemers van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) die een vooropleiding/jongtalentklas aan een conservatorium volgen
Categorie 2c Deelnemers van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar), die een (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen

Belangrijk: bekijk het deelnemersreglement goed voordat je je inschrijft. Heb je nog vragen? Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Mail ons dan via klassiek@christinaconcours.nl.

Deelnemersreglement Klassiek Concours 2024 .pdf