Klassiek concours

Over PCC Klassiek

Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar)? Doe dan mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours! We zijn er voor iedereen: van beginner tot gevorderde en voor alle instrumenten.

Iedereen die een stuk al aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan onze klassieke muziekwedstrijd. Elk voorjaar zijn we in het hele land te vinden met onze concoursen. Van Maastricht tot Groningen en van Rotterdam tot Enschede. Jaarlijks zijn er ruim 400 deelnemers. De inschrijving voor onze klassieke concoursen in 2021 gaat medio oktober open.

 

Boost je muzikaliteit door mee te doen! 

Wie deelneemt aan het Prinses Christina Klassiek Concours treedt tien minuten op voor publiek en de professionele jury. Boost je muzikaliteit door deel te nemen. Je kunt ergens naar toe werken tijdens je muziekles en je doet waardevolle podiumervaring op door te spelen tijdens onze selecties.

Bovendien krijgt elke deelnemer na het selectie-optreden persoonlijk advies van de jury en een officieel certificaat van deelname. Deelnemers ontmoeten en inspireren elkaar tijdens onze concoursen. Vele muzikale vriendschappen zijn op die manier gestart tijdens het PCC.

Kortom: meedoen is een ervaring die je niet snel vergeet!

De beste musici uit elke regio gaan door naar de regiofinale en maken kans op een plekje in de Halve Finale waar ze kunnen strijden voor een plekje in de Nationale Finale. Zowel bij de regiofinale, als bij de Halve Finale en de Finale zijn prachtige prijzen te winnen, die deelnemers stimuleren om nog meer muziek te gaan maken.

De concoursdata 2021 worden zo snel mogelijk bekend!

Praktische informatie 

  • Tijdens de regioconcoursen zijn de selecties op vrijdagmiddag en -avond en op zaterdag. Op zondag is de regiofinale, waar de beste deelnemers voor geselecteerd kunnen worden. Check van te voren dus goed of je kunt op die dagen. Om een goede planning van de concoursen te kunnen maken is het noodzakelijk dat je ruim beschikbaar bent in een concoursweekend.
  • Jonge musici tussen 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) die een stuk al aardig in de vingers hebben, kunnen deelnemen aan ons klassieke concours.
  • In het deelnemersreglement staan alle regels en voorwaarden voor deelname. Handig om van te voren door te nemen! De regio Zuid 2 (Maastricht, Aken, Hasselt en Luik) hebben een eigen reglement in verband met de samenwerking met het Henri Hermans Concours in Maastricht. In de reglementen vind je ook de postcode indeling, dus zie je in welke regio je wordt ingedeeld als je je inschrijft. Let op: de reglementen hieronder zijn de reglementen van het concoursseizoen 2020. De reglementen voor 2021 staan op de website als de inschrijving 2021 opent.
Deelnemersreglement klassiek concours, regio zuid 2 .pdf Deelnemersreglement klassiek concours (zonder regio zuid 2) .pdf

Nieuwsgierig geworden? 

Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei opnames, films en beeldfragmenten van verschillende edities van het Prinses Christina Concours. Vragen, suggesties of opmerkingen? Mail ons via info@christinaconcours.nl.

Extra info?

Weet je nog niet zeker of je mee wilt doen of wil je meer info? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met de organisatie, we helpen je graag verder!