Jong talent op het podium in Enschede

In het weekend van 6 maart zijn we in Enschede! Op vrijdag en zaterdag zijn de selecties in ArtEZ, Conservatorium in Enschede. Dan probeert jong, muzikaal talent zich te plaatsen voor de finale, op zondag, in het Muziekcentrum Enschede. De voorrondes zijn gratis toegankelijk: je kunt tussen de concerten gewoon in- en uitlopen. Voor de finale is een kaartje nodig.

Ruim 60 jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) doen mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours Oost. Tijdens de voorrondes geeft elke deelnemer een kort concert van tien minuten voor jury en publiek. De meeste deelnemers spelen solo en sommigen spelen samen met anderen. Alle instrumenten komen voor: van accordeon tot blokfluit en van trompet tot contrabas. Tussen de optredens is er voldoende gelegenheid om de zaal binnen te komen of te verlaten.

Loop dus eens binnen en geniet van de muzikale talenten van onze deelnemers: zoveel, jong muzikaal talent zie je niet vaak bij elkaar.

 

Elke deelnemer geeft tijdens de voorrondes een kort concert voor jury en publiek. (Foto: MajankaFotografie)

Finale

De finale is op zondag 8 maart, vanaf 14.00 uur, in het Muziekcentrum Enschede. Van alle deelnemers spelen dan de zeven beste nog een keer. Zij laten tijdens de finale horen wat ze waard zijn. De finale wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

De prijzen worden uitgereikt door Roy de Witte, gedeputeerde cultuur van de Provincie Overijssel en Jeroen Diepemaat, wethouder cultuur van Enschede.  Alle finalisten maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale.

Kaarten zijn te koop voor € 12,50 en € 8,50 via de site van het Muziekcentrum.

Actietarief voor de finale

Maak gebruik van ons speciale actietarief voor muziekliefhebbers en koop kaarten met korting. Voer de code actiepcc20 in op de ticketpagina en je krijgt 50% korting op het kaartje dat je koopt.

Praktische informatie

  • De selecties zijn op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in ArtEZ Conservatorium Enschede, Van Essengaarde 10, 7511 PN, Enschede. Aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon binnenlopen. Op vrijdag is het programma tussen circa 18.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen circa 9.30 en 21.00 uur.
  • De finale is op zondag 8 maart in het Muziekcentrum Enschede, Noorderhagen 27, 7511 Ek, Enschede. Voor de finale is een toegangskaartje nodig. De finale start om 14.00 uur en rond 16.15 uur verwachten we de prijsuitreiking.
  • Vrienden van het Prinses Christina Concours hebben gratis toegang. Mail ons via info@christinaconcours.nl

Programmaboek
Bekijk hier het programmaboek van ons klassiek concours Oost
Klassiek Concours Oost .pdf