Concours Zuid 1 (Veghel) verplaatst naar weekend 12 t/m 14 juni

Het klassiek concours Zuid 1 in Veghel wordt verplaatst naar het weekend van vrijdag 12 t/m zondag 14 juni 2020. Op die manier hopen we dat de deelnemers aan het concours toch kunnen uitkijken naar een muzikaal en fijn concoursweekend. Het concours Zuid 1 is de laatste regionale voorronde die we organiseren in aanloop naar de Nationale Halve Finale en Nationale Finale. 

Door de impact die het coronavirus in Nederland heeft, besloten we eerder om de oorspronkelijke datum (het weekend van 21 maart) te annuleren. Direct erna hebben we verschillende mogelijkheden onderzocht, waaronder een digitale variant van het concours.

Zo’n digitale variant leverde uitdagingen op voor onze deelnemers. We hoorden bijvoorbeeld dat begeleidende pianisten niet beschikbaar waren vanwege het coronavirus. En tegelijkertijd hebben we gisteren moeten besluiten om de Nationale Halve Finale en Nationale te verplaatsen naar respectievelijk 21 juni en 28 juni 2020.

Concours toch op locatie
Dat alles bij elkaar heeft ons doen besluiten om het concours Zuid 1 tóch op locatie te organiseren door de datum te verplaatsen. We zijn blij dat CHV Noordkade op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020 beschikbaar is. Op deze manier kunnen de deelnemers aan het klassiek concours Zuid 1 namelijk tijdens het concours podiumervaring opdoen en live in gesprek aan met onze professionele jury.

Meer informatie volgt: houd onze website in de gaten en schrijf de nieuwe datum van het concours Zuid 1 vast in je agenda!