ConcertLab: de bijzondere locatie van onze Nationale Finale

In het eerste weekend van september laten onze 23 finalisten horen wat ze in huis hebben tijdens de opnames van de Nationale Finale. Die vindt plaats op een bijzondere plek in Utrecht: Gasthuis Leeuwenbergh.  

Dit rijksmonument uit 1567 is na een indrukwekkende renovatie afgelopen maanden omgetoverd tot ConcertLab: ‘s werelds eerste filmstudio waar (inter)nationale topmusici kunnen optreden en tegelijkertijd op een innovatieve wijze worden gefilmd. Oprichter en muzikant Gavriel Lipkind heeft als missie om klassieke muziek een gezicht te geven en wereldwijd te verspreiden.

Aan het Prinses Christina Concours de eer om als eerste ‘gast’ gebruik te maken van deze vooruitstrevende start-up. Niet alleen kunnen we hierdoor een kwalitatief hoogwaardige online finale organiseren, ook onze finalisten houden er een mooie video voor in hun portfolio aan over. Win-win!

Benieuwd naar het resultaat? Van woensdag 23 t/m vrijdag 25 september is de Nationale Finale voor iedereen online te bekijken. We bundelen de optredens in drie uitzendingen van ongeveer een uur, die we via onze site Facebook en YouTube uitzenden.

Noteer deze data alvast in je agenda:

  • woensdag 23 september vanaf 20:00 uur
  • donderdag 24 september vanaf 20:00 uur
  • vrijdag 25 september om 20:00 uur

Aansluitend maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op 26 september om 20:00 uur de prijswinnaars bekend.

Klik hier voor een overzicht van onze nieuwsberichten.