Bekenden van klassiek concours en De Muziekwedstrijd in finale Concertgebouwconcours

Op zondag 16 juni vindt de finale plaats van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019. Acht jonge musici laten van zich horen en onder hen zijn maar liefst 3 bekenden van het PCC.

Christiaan Blom (blokfluit) stond vorig jaar nog in de finale van De Muziekwedstrijd, Adriana Lisitskaya (piano) behaalde dit jaar de finale van De Muziekwedstrijd en Rory Bleeker (marimba) kennen we van het klassieke concours, hij deed in maart dit jaar nog mee aan het regioconcours in Rotterdam.

Over het Koninklijk Concertgebouw Concours

Na een videovoorronde via YouTube, de halve finale in de Kleine Zaal én een masterclass spelen Christiaan, Adriana en Rory met nog vijf jonge musici op het podium van de Kleine Zaal. De jonge finalisten krijgen in ieder geval allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. De winnaar mag optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en bij Klassiek op het Amstelveld. Daarnaast wint hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. En natuurlijk krijgt de winnaar de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Klik hier voor meer informatie of om kaarten te bestellen.