Jazz concours

Over het Jazzconcours

Eens per twee jaar organiseren we het Prinses Christina Jazz Concours, in het Bimhuis in Amsterdam. Het concours staat open voor alle jonge jazzmuzikanten van 12 t/m 22 jaar, ongeacht niveau. Je kunt optreden als solist, als duo, met je band of je neemt gewoon je hele bigband mee. Het eerstvolgende jazzconcours organiseren we op 30 november en 1 december 2019. De inschrijving start op 2 september 2019, via deze pagina.

Jong jazztalent op het podium

Het Jazzconcours is er voor alle jonge jazzmuzikanten in Nederland. Zo houden we samen de jazzmuziek levend. Twee dagen lang staat het Amsterdamse Bimhuis in het teken van jong, Nederlands jazztalent. Elke deelnemer treedt tijdens de selecties in twaalf minuten op voor jury en publiek. Na afloop krijg je persoonlijke tips en advies van onze juryleden. Met hun feedback wordt je spel nóg beter. Ook ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname.

Tijdens de gezellige selectiedagen en de spannende finale ontmoet je leeftijdsgenoten met dezelfde interesse voor jazzmuziek als jij. Zo ontstaan soms vriendschappen voor het leven en muzikale samenwerkingen.

Prijzen 

Iedere deelnemer maakt kans op mooie prijzen. Ze hebben altijd iets met muziek te maken en stimuleren je om meer te gaan spelen en nog beter te worden. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen. Finalisten maken bijvoorbeeld kans op een studiereis naar New York of een optreden op het North Sea Jazz Festival.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt jezelf aanmelden voor het jazzconcours als je tussen de 12 en 22 jaar bent en graag jazzmuziek speelt. Je kunt optreden als solist, als duo, met je band of je neemt gewoon je hele bigband mee. Aanmelden kan vanaf 2 september via dit formulier. Maar let op: er is maar plek voor 30 deelnemers en 8 bigbands. Wees er dus snel bij!

Twijfel je nog? Neem contact met ons op door ons een mail te sturen.

Publiek 

Tijdens de selecties, op zaterdag 30 november en zondagochtend 1 december, treedt elke deelnemer of band 10 minuten op voor onze professionele jury en het aanwezige publiek. De toegang is gratis en tussen  de optredens is er tekens voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. Tijdens de finale, op zondagmiddag 1 december, treden de beste deelnemers nog een keer op. De finale wordt afgesloten met een spannende prijsuitreiking. Voor de finale is een toegangskaartje nodig.

Het is bijzonder om bij de selecties te komen kijken. Zoveel jong, muzikaal jazztalent zie je niet vaak bij elkaar!

 

Deelnemersreglement 

Het deelnemersreglement is het wedstrijdreglement van het concours. In het reglement staat precies beschreven aan welke regels en voorwaarden we ons samen houden.

Deelnemersreglement Jazz Concours 2019 .pdf