Jazz Concours

Jazzhelden

Dit jaar vindt het Prinses Christina Jazz Concours weer plaats. De inschrijving loopt van 1 september t/m 1 oktober. Alle jonge jazzmuzikanten tussen 12 en 21 jaar kunnen zich inschrijven via deze pagina van onze website. Dit jaar gaat de jazzcampagne over jazzhelden en inspiratiebronnen. Door wie wordt de nieuwe generatie jazzmuzikanten geïnspireerd en wat zijn hun muzikale plannen? In de aanloop naar het Jazz Concours zien we de komende maanden 3 gezichten veel voorbij komen. Het zijn 3 oud-winnaars van het Jazz Concours en onze jazzhelden! Hieronder stellen we ze graag wat beter aan jullie voor. Chris, Luyi en Peter vertellen over hun concoursdeelname, wat het Jazz Concours hen gebracht heeft en wie hun inspiratiebronnen zijn!

De eerste jazzheld die we spraken is Chris Muller (21 jaar). Chris is pianist en won in 2019 een tweede prijs op het Jazz Concours. Hij mocht daarom optreden samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw! Op dit moment studeert Chris jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hieronder vertelt hij graag meer hoe het was om mee te doen aan het Prinses Christina Jazz Concours.

 

Luyi (18 jaar) is zangeres en won in 2019 onder andere de MO-prijs. Ze mocht een opname maken met het Metropole Orkest. Luyi zit in het laatste jaar van de middelbare school en studeert aan de jong talent afdeling van het conservatorium in Den Haag. Wie haar grote voorbeeld is? Klik snel hieronder op de play button en kom het te weten!

 

De laatste jazzheld die aan de campagne meedeed is Peter Willems (21 jaar). Peter speelt contrabas en zingt. Deze twee hoofdvakken volgt hij dan ook aan het Conservatorium van Maastricht. Op het Jazz Concours won hij onder andere een studiereis naar New York als prijs. Daar kreeg hij les van bekende jazzmuzikanten. Wat zijn plannen voor de toekomst zijn? Luister hieronder!