Kijk de eerste uitzending van de Nationale Finale terug

Kijk de eerste uitzending van de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours terug! Kijk en luister mee naar prachtige muziek, gespeeld door de beste deelnemers van 2021. En beleef de ontknoping van het klassiek concoursseizoen met ons mee.  

 • Stem mee voor de Publieksprijs van aflevering I van de Nationale Finale. Klik hier voor meer informatie over het stemmen en de Publieksprijs

 

Woensdag 21 april, vanaf 20:00 uur, spelen: 

Steije Maurer, marimba (16 jaar, Nieuwegein)
Niels Lukkesen, bastuba (16 jaar, Hamont, België)
Anna Maring, viool (18 jaar, Groningen)
Zara le Clercq, piano (18 jaar, Haarlem)
Ensemble Fier: Sophia Faltas, mezzosopraan (19 jaar, Den Haag), Wilko Koekoek, countertenor (20 jaar, Groningen), Twan van der Wolde, tenor (19 jaar, Roden), Jitze van der Land, bariton (21 jaar, Groningen)
Adinda van Delft, viool (12 jaar, Berkel en Rodenrijs)

Nationale Finale - Programma 21 april .pdf

Nationale Finale Prinses Christina Klassiek Concours
Bijna 400 deelnemers uit heel Nederland (12 t/m 19 jaar en zang 12 t/m 21 jaar) deden mee aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 17 van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Vanwege de coronamaatregelen organiseren we de finale online. Alle afleveringen starten om 20:00 uur. Op 24 april maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, via een van te voren opgenomen videoproductie, de prijswinnaars bekend.

 • Woensdag 21 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond I
 • Donderdag 22 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond II, klik hier
 • Vrijdag 23 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond III, klik hier
 • Zaterdag 24 april, vanaf 20:00 uur – Prijsbekendmaking Nationale Finale, klik hier

Alle informatie over de Nationale Finale vind je op deze pagina

Kijk en stem mee
Vanwege corona organiseren we de finale digitaal, net als de voorrondes. We hopen dat iedereen massaal meekijkt en geniet van het talent van de jonge muzikanten die meedoen in de Nationale Finale. En natuurlijk kan iedereen weer meestemmen voor de publieksprijs.

Er zijn drie publieksprijzen te vergeven, voor elke avond één. De winnaar is de finalist met de meeste stemmen. De uitslag wordt bekend gemaakt op zondag 25 april, via onze website en socialmediakanalen.

 • Stem mee op je favoriete optreden per avond. Per uitzendavond kan iedereen die dat wil, meestemmen op zijn of haar favoriete finalist. Wel geldt: 1 stem per mailadres per avond
 • Het stemmen opent direct na elke uitzending en sluit om 14:00 uur de volgende dag
 • De winnaars van de publieksprijs worden bekend gemaakt op zondag 25 april
 • Klik hier voor meer informatie over de publieksprijs

Vakjury en prijzen
Onze  professionele vakjury heeft de optredens van de finalisten beoordeeld. Het zijn bekende professionals die veel ervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland en zij waren live bij de opnames van de Nationale Finale aanwezig. In het juryberaad besluiten ze met elkaar wie welke prijzen wint.

Iedere deelnemer maakt kans op mooie prijzen. We reiken eerste, tweede en derde prijzen uit, hebben aanmoedigingsprijzen en eervolle vermeldingen. De prijzen die we toekennen hebben altijd iets met muziek te maken en stimuleren je om nog meer en beter te worden. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen.

Steun ons. Juist nu!
We sluiten onze Nationale Finale digitaal af: de finaleoptredens van de deelnemers zijn gratis via onze website en social media te bekijken. Wil je je waardering uitspreken voor de digitale Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Dan hopen we van harte dat je een bedrag naar keuze doneert bij wijze van virtueel ticket.

 • Jong muzikaal talent te coachen, te begeleiden en podiumervaring op te laten doen
 • Kinderen, ongeacht hun achtergrond, enthousiast te maken voor muziek en muziek maken
 • Te bouwen aan een toekomstig breed publiek voor (klassieke) muziek

Met jouw donatie kunnen we investeren in de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dankzij de steun van donateurs, de Vrienden van het Prinses Christina Concours en bedrijven, overheden en organisaties hebben we een unieke positie opgebouwd in het enthousiasmeren, scouten en stimuleren van jong, muzikaal talent.

Klik hier om een donatie te doen