Kijk mee naar de derde en laatste optredens bij de Nationale Finale op 23 april, vanaf 20:00 uur. De uitzending is te zien op onze website en via ons YouTube-kanaal en per avond kan iedereen meestemmen op zijn of haar favoriete optreden. De optredens zijn opgenomen in samenwerking met het Utrechtse ConcertLab.

Zet ook vast zaterdag 24 april, 20:00 uur, in de agenda. Dan maakt Prinses Margriet de prijswinnaars van de Nationale Finale bekend. 

 

 

Uitzending III – 23 april, vanaf 20:00 uur
In de uitzending treden op:

Lilianne Vossen, piano (14 jaar, Amsterdam)
Francisca Galante, altviool (17 jaar, Weesp)
Christiaan Blom, blokfluit (12 jaar, Hendrik-Ido-Ambacht)
Trio Fidélité. Zara le Clerq, piano (18 jaar, Haarlem), Alice van Binsbergen, viool (17 jaar, Amsterdam) en Jertil Oláh, cello (17 jaar Hilversum)
Thomas Prchal, cello (16 jaar, Utrecht)
Michelle Kumara, viool (13 jaar, Den Haag)

  • Maak hier kennis met de finalisten van uitzendavond III

Bekijk het programmavel met meer informatie over de finalisten en hun repertoire

Programma Nationale Finale 23 April .pdf

Nationale Finale Prinses Christina Klassiek Concours
Bijna 400 deelnemers uit heel Nederland (12 t/m 19 jaar en zang 12 t/m 21 jaar) deden mee aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 17 van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Het liefst hadden we onze finalisten natuurlijk een podium met veel publiek in de zaal gegeven, maar vanwege de coronamaatregelen gaat dat helaas niet en daarom organiseren we de finale online.

Op 10 april speelden de finalisten hun repertoire en een professioneel camerateam nam de optredens op. Die zijn gemonteerd in drie videoproductie, die we vanaf 21 april uitzenden. Alle uitzendingen starten om 20:00 uur. Op 24 april maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, via een van te voren opgenomen videoproductie, de prijswinnaars bekend.

  • Woensdag 21 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond I, klik hier
  • Donderdag 22 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond II, klik hier
  • Vrijdag 23 april, vanaf 20:00 uur – Nationale Finale, uitzendavond III
  • Zaterdag 24 april, vanaf 20:00 uur – Prijsbekendmaking Nationale Finale, klik hier

Alle uitzendingen zijn te bekijken via onze website en het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours

Kijk en stem mee
Vanwege corona organiseren we de finale digitaal, net als de voorrondes. We hopen dat iedereen massaal meekijkt en geniet van het talent van de jonge muzikanten die meedoen in de Nationale Finale. En natuurlijk kan iedereen weer meestemmen voor de publieksprijs.

Er zijn drie publieksprijzen te vergeven, voor elke avond één. De winnaar is de finalist met de meeste stemmen. De uitslag wordt bekend gemaakt op zondag 25 april, via onze website en socialmediakanalen.

  • Stem mee op je favoriete optreden per avond. Per uitzendavond kan iedereen die dat wil, meestemmen op zijn of haar favoriete finalist. Wel geldt: 1 stem per mailadres per avond
  • Het stemmen opent direct na elke uitzending en sluit om 14:00 uur de volgende dag
  • De winnaars van de publieksprijs worden bekend gemaakt op zondag 25 april
  • Informatie over het stemmen vind je op deze pagina

Meer informatie