Inschrijving Compositie Concours 2022 van start!

De inschrijving voor het Prinses Christina Compositie Concours 2022 is gestart. Iedereen van 12 tot en met 21 jaar mag meedoen. Het thema dit jaar is “Vrijheid #90seconds”. Free your mind!

Muziek maakt emoties los. Wanneer je dat lekkere deuntje uit een liedje van vroeger hoort, verschijnt er direct een grote glimlach op je gezicht. Een ander nummer maakt je juist een beetje verdrietig, omdat het je doet denken aan een vervelend moment. Tijdens het schrijven van een muziekstuk kun je je fantasie de vrije loop laten. Over jezelf, een gebeurtenis die indruk maakte of een bijzondere droom.

Compositie Concours 2022
Dit jaar is het mogelijk om te componeren voor het Matangi Quartet! Of componeer voor een vrije bezetting. De slotpresentatie vindt plaats op 13 november in Podium Azijnfabriek in ‘s-Hertogenbosch. Alle deelnemers aan het concours mogen daarnaast een workshop bijwonen van dé specialist in eigentijdse muziek, pianist Ralph van Raat.

Speciaal thema
Dit jaar is het thema: Vrijheid #90seconds. De opdracht is om een compositie van 90 seconden te componeren, met als speciaal thema ‘Vrijheid’. Voel je letterlijk vrij om hier je eigen interpretatie aan te geven. Free your mind!

Inschrijven
Doe jij mee en verras je ons met je eigen geschreven muziekstuk? Schrijf je dan nu in! Aanmelden kan tussen 1 juni en met 1 augustus.