Veelgestelde vragen Prinses Christina Klassiek Concours

Is je interesse gewekt, maar twijfel je nog of het klassieke concours iets voor jou is? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@christinaconcours.nl en we helpen je graag verder!

 

Van wanneer tot wanneer kan ik me inschrijven voor het concours?

Je kunt je inschrijven via onze site van 1 oktober t/m 1 december 2019.

Wie kan er allemaal meedoen aan het concours?

Je kunt meedoen als je geboren bent in de periode 2000 t/m 2007 (voor zangers geldt dat ze ook geboren mogen zijn in 1998 en 1999). In de regio Zuid 2 geldt, vanwege een samenwerking met het Henri Hermans Concours, dat deelnemers geboren moeten zijn in 2000 t/m 2009 en zangers uit 1998 en 1999 uiteraard ook welkom zijn.

Hoeveel jaar muziekles heb ik nodig om me in te schrijven voor het concours?

Het Prinses Christina Concours is er voor iedereen: van beginner tot gevorderde. Niet alleen voor toptalenten, maar juist ook voor diegenen die graag een extra stimulans willen. Iedereen mag meedoen, ongeacht je niveau.

Als ik me heb ingeschreven, hoe ziet mijn deelname er dan uit?

Deelnemers krijgen uiterlijk 12 december 2019 bericht of zij als deelnemer zijn ingeschreven. Uiterlijk twee weken voor het concours krijgen deelnemers een schema van optreden toegestuurd. Als je je in het concoursweekend bij onze balie meldt, wordt je door iemand van het PCC begroet en wegwijs gemaakt. We vertellen je bijvoorbeeld hoe laat en waar je kunt inspelen en brengen je hier ook naartoe en halen je weer op.

Na je optreden heb je gelegenheid om feedback te krijgen van juryleden in een persoonlijk gesprek. Ook worden er per dagdeel certificaten uitgereikt aan iedere deelnemer, wanneer je je aanmeldt bij onze balie vertellen we je hoe laat dit is. Voor en na je optreden kun je luisteren naar andere deelnemers. Ieder optreden duurt ongeveer 10 minuten en daarvoor en erna kun je de zaal in of uit. Op iedere concourslocatie is er een balie waar je informatie kunt krijgen, gelegenheid om iets te eten of drinken en lopen er natuurlijk veel andere jonge musici rond. Al zeggen we het zelf, alleen al voor de sfeer is het de moeite waard om mee te doen of om een kijkje te komen nemen tijdens een concoursweekend ;).

Wat voor soort stukken kan ik spelen?

Je kiest zelf de stukken die je speelt, er gelden voor het concours dus geen verplichte werken. Belangrijk is vooral dat je een klassiek stuk goed in de vingers hebt. ‘Klassiek’ mag je ruim opvatten, neem bij twijfel contact op met de organisatie.

Wanneer is het concours in mijn regio?

Kijk hier voor de data en locaties van de concoursen.

Wat kost het om mee te doen aan het concours?

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- voor een individuele deelnemer; € 35,- voor een duo; € 45,- voor een trio; € 55,- voor een kwartet; € 65,- voor een kwintet (vijf musici) t/m nonet (negen musici). Het inschrijfgeld is inclusief 1 vrijkaartje per deelnemer voor de regiofinale op zondag.

Wat is er aanwezig op de concourslocatie?

Op de concourslocatie is één vleugel aanwezig. Alle andere benodigde instrumenten neemt de deelnemer zelf mee. Ook zorg je zelf voor een instrumentale begeleider, tenzij je als solist meedoet.

Is er beeldmateriaal van eerdere edities?

Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei opnames, films en beeldfragmenten van verschillende edities van het Prinses Christina Concours.

Is er een kledingvoorschrift op het concours? 

Nee, je kunt aantrekken wat je zelf wilt. Je speelt lekkerder en beter in kleren waarin je je goed voelt, dus trek aan wat je zelf fijn vindt.

Wat voor prijzen zijn er te winnen?

Info over de prijzen vind je hier.

Is er een deelnemersreglement?

Dat is er zeker! Je vindt het hier, inclusief de postcode indeling voor wat betreft de verschillende regioconcoursen. De regio Zuid 2 (regio’s Maastricht, Aken, Hasselt en Luik) heeft een eigen reglement in verband met de samenwerking met het Henri Hermans Concours in Maastricht.

Klik hier om direct naar de inschrijvingspagina te gaan
Twijfel je nog of staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten via info@christinaconcours.nl