Klassiek concours

Prijzen

Meedoen aan het Prinses Christina Concours is een bijzondere ervaring. Dat doe je niet elke dag! Daarom krijgt elke deelnemers van ons een certificaat van deelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terug denken aan je prestaties op het concours. Tijdens het concours krijgt elke deelnemer bovendien persoonlijke feedback van de professionele jury. Met hun tips wordt je spel nog beter en je plezier in musiceren nog groter!

Daarnaast maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen. We reiken eerste, tweede en derde prijzen uit, hebben aanmoedigingsprijzen en eervolle vermeldingen en iedereen die meedoet aan de regioconcoursen maakt kans op een plekje in de Nationale Halve Finale of de Nationale Finale. Naast de professionele jury heeft ook het publiek een stem. Zij reiken de Publieksprijs uit!

Maximale ontwikkeling 

De prijzen die we toekennen hebben altijd iets met muziek te maken en stimuleren je om nog meer en beter te worden. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen.

We proberen samenspel te stimuleren met het toekennen van bepaalde prijzen. Zo konden prijswinnaars deelnemen aan een zomercursus naar keuze om daar hun muzikale en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen met het spelen van kamermuziek. Deze cursussen resulteren regelmatig in het ontstaan van duo’s en ensembles.

Prijzen concours Zuid 1 

Voor elke instrumentsoort zijn er in de verschillende categorieën 1e, 2e en 3e prijzen te winnen. Elke finalist is prijswinnaar en ontvangt een diploma van de Stichting Prinses Christina Concours. Daarnaast bepaalt de jury welke extra prijs het beste past bij de ontwikkelingsfase van de jonge musicus. Verder zijn er Aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die de finale net niet hebben gehaald en Eervolle Vermeldingen voor deelnemers die zich bijzonder hebben onderscheiden.

 • Philips Symfonie Orkest Prijs
  Een optreden met het Philips Symfonie Orkest.
 • Masterclassprijs
  Een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze. Aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
 • Masterclassprijs
  Een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze. Aangeboden door de Bob Verheeke Foundation.
 • Muziekbonnen Prijs
  Muziekbonnen ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
 • Donemus Prijs
  Voor een bijzondere vertolking van een Nederlandse compositie: € 150,- aan bladmuziek uit de webshop van Donemus.
 • Prijs van de Gaudeamus Muziekweek
  Voor een bijzondere vertolking van een hedendaagse compositie: een passe-partout voor de Gaudeamus Muziekweek 2020.
 • Ensemble Aanmoedigingsprijs
  Muziekbonnen voor een ensemble dat op grond van het getoonde samenspel aangemoedigd wordt om samen verder te studeren, ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
 • Publieksprijs
  Een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze. Toegekend door kijkers en aangeboden door de Stichting Leye Fonds.
 • Nationale Finale Prijs
  Deelname aan de Nationale Finale op zondag 6 september 2020 in Concertlab in de Leeuwenberghkerk in Utrecht.
 • Fotoshoot Prijs
  Een professionele muziek-fotoshoot met de vaste fotograaf van het Prinses Christina Concours, Sandra Heldring.
 • Academy Concertprijs
  Ontwikkelingstraject met workshops in combinatie met podiumervaring op één van de volgende podia: de Vereeniging, Nijmegen, Grachtenfestival, Amsterdam, Nieuwe Kerk, Den Haag, Classic Express van het Prinses Christina Concours, Willem Twee Concertzaal, Den Bosch