Inschrijving klassiek concours 2021 geopend

YES! De inschrijving voor het Prinses Christina Klassiek Concours editie 2021 is geopend. Iedereen tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar) kan meedoen. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent en welk instrument je speelt. Iedereen is welkom. Inschrijven kan t/m 1 december 2020.

Klik hier om je direct in te schrijven.
Klik hier voor meer informatie over het klassiek concours

Deelname aan ons klassiek concours is om meerdere redenen een dikke aanrader. Tientallen topmusici (van Remy van Kesteren en Leatitia Gerards tot Lucie Horsch en Ralph van Raat) deden aan het begin van hun carrière mee aan het concours. Deelname kan dus als een mooie springplank werken voor een professioneel leven in de klassieke muziek.

Wie deelneemt aan het klassiek concours stuurt een video van max. tien minuten in. Dit geeft je muzikale ontwikkeling een boost; je kunt ergens naartoe werken tijdens je muziekles terwijl je je vaardigheden verfijnt! Bovendien krijgt elke deelnemer na het selectie-optreden persoonlijk advies van de jury en een officieel certificaat van deelname.

De beste musici uit elke regio gaan door naar de regiofinales en maken kans op een plekje in de Halve Finale waar ze kunnen strijden voor een plekje in de Nationale Finale. Tijdens deze finales doe je waardevolle podiumervaring op. Daarnaast is het dé plek om gelijkgestemde leeftijdsgenoten te ontmoeten en door hen geïnspireerd te worden. Vele muzikale vriendschappen zijn op die manier gestart tijdens het PCC.

Tot slot zijn er zowel bij de regiofinales, als bij de Halve Finale en de Finale, prachtige prijzen te winnen, die deelnemers stimuleren om nog meer muziek te gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan masterclasses bij een bekende musicus of deelname aan een internationale Summer School naar keuze.

Meer informatie & inschrijven
Is je interesse gewekt en wil je meer weten over het concours? Kijk hier voor de veelgestelde vragen. Klik hier om je direct in te schrijven en klik hier voor meer informatie over het klassiek concours.