Alles over het digitaal klassiek concours

Natuurlijk gaat het Prinses Christina Klassiek Concours door! We laten de muziek van onze jonge deelnemers klinken en hebben alles op alles gezet om het klassiek concours door te laten gaan.

Op vrijdag 19 februari start het concours met de voorrondes van West 1, daarna volgen de vijf andere regioconcoursen en de finale. In 2021 zijn er geen live voorrondes en geen regiofinales. Je kunt alle deelnemers per regio digitaal bekijken via onze website. Zo zie je wellicht nóg meer talenten dan je ooit eerder hebt gezien. En je kunt stemmen op je favoriet voor de publieksprijs per regio.

Verloop van elk regioconcours
Deelnemers sturen per regioconcours hun deelnamevideo in. Net als andere jaren zijn alle instrumenten welkom en alle niveaus vertegenwoordigd. Elke deelnemer speelt tien minuten en de inzendingen worden per regio op onze site getoond. Daar kan iedereen ze bekijken en mee stemmen voor de publieksprijs. Voor iedere deelnemer organiseren we een persoonlijk gesprek, waarin onze professionele muziekjury feedback geeft op de ingestuurde video. Met de tips van de jury kunnen de deelnemers nóg muzikaler en nóg beter worden.

Bekendmaken van de winnaars
De winnaars van elk regioconcours maken we bekend met een speciale video. Vanwege de coronamaatregelen is het helaas onmogelijk om een finale op locatie te organiseren. Er zijn gewoonweg teveel mensen bij elkaar en er worden dan teveel reisbewegingen gemaakt (denk aan deelnemers, juryleden, begeleidende muzikanten etcetera).

Circa twee weken nadat de deelnamevideo’s zijn ingezonden maken we de winnaars bekend. Zij zijn door onze professionele muziekjury gekozen en maken kans op muzikale prijzen én een plek in de Nationale Finale.

Nationale Finale
De Nationale Finale organiseren we in Utrecht. Net als bij de vorige editie van de Nationale Finale worden de van tevoren opgenomen beelden later uitgezonden in een speciaal finale-programma. De finale wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

 • De finale wordt opgenomen op 10 april 2021 in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Voorafgaand vinden er camera-repetities plaats op deze locatie op 2 en 3 april.

Op die manier hopen we, ook in deze ingewikkelde tijd, een coronaproof klassiek concours te organiseren. Ook digitaal geven we zoveel mogelijk deelnemers de kans om een video in te sturen. En natuurlijk hopen we dat heel veel fans van de deelnemers en van jong muzikaal talent het digitale klassieke concours met enthousiasme gaan volgen

 

 

Data Prinses Christina Klassiek Concours

Regioconcours West 1 (Rotterdam)
In grote lijnen deelnemers uit Zuid-Holland en Zeeland 

 • Insturen video’s: 19-21 februari. De video’s zijn na uploaden meteen zichtbaar
 • Jurygesprek: in de week van 8 maart
 • Publieksstemmen: tussen maandag 1 maart, 18:00 uur en vrijdag 5 maart, 18:00 uur
 • Bekendmaking prijswinnaars regionaal concours en bekendmaking Nationale Finalisten: op 14 maart

Regioconcours West 2 (Haarlem)
In grote lijnen: deelnemers uit Noord-Holland, Utrecht, Flevoland 

 • Insturen video’s: 26-28 februari. De video’s zijn na uploaden meteen zichtbaar
 • Jurygesprek: in de week van 8 maart
 • Publieksstemmen: tussen maandag 1 maart, 18:00 uur en vrijdag 5 maart, 18:00 uur
 • Bekendmaking prijswinnaars regionaal concours en bekendmaking Nationale Finalisten: op 14 maart

Regioconcours Zuid 1 (Veghel) en regioconcours Zuid 2 (Maastricht)
In grote lijnen komen de deelnemers van Zuid 1 uit  Noord-Brabant, Zeeland, Utrecht en Vlaanderen en de deelnemers van Zuid 2 uit Limburg en Euregio. 

 • Insturen video’s: 5-7 maart. De video’s zijn na uploaden meteen zichtbaar
 • Jurygesprek: in de week van 15 maart
 • Publieksstemmen: tussen maandag 8 maart, 18:00 uur en vrijdag 12 maart, 18:00 uur
 • Bekendmaking prijswinnaars regionaal concours en bekendmaking Nationale Finalisten: 21 maart

Regioconcours Noord (Groningen) en regioconcours Oost (Enschede)
In grote lijnen komen de deelnemers van Noord uit Groningen, Friesland en Drenthe en van Oost uit Overijssel, Gelderland en Flevoland 

 • Insturen video: 12-14 maart. De video’s zijn na uploaden meteen zichtbaar
 • Jurygesprek: in de week van 22 maart
 • Publieksstemmen: tussen maandag 15 maart, 18:00 uur en vrijdag 19 maart, 18:00 uur
 • Bekendmaking prijswinnaars regionaal concours en bekendmaking Nationale Finalisten – 28 maart