Nog twee dagen tot de Nationale Finale

Nog twee dagen en dan is het zover; de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Nadat het concours in oktober met de inschrijving begon, zijn we een halfjaar later meer dan klaar voor de Nationale Finale. Heb je al kaarten voor aanstaande zaterdag? Er staat jullie een mooi programma te wachten.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Amare, het nieuwe cultuurhuis aan het Spuiplein in Den Haag waar we dit jaar te gast zijn. Tijdens de finale spelen zes musici die op 2 april geselecteerd werden in Utrecht tijdens de Nationale Halve Finale. Wie zijn deze jonge talenten?

  • Luna van Leeuwen viool (18 jaar, uit Groningen)
  • David Kooi piano (13 jaar, uit Amsterdam)
  • Pieter Streefkerk viool (14 jaar, uit Utrecht)
  • Warre Dendievel trompet (14 jaar, uit Hoboken)
  • Merle van der Lijke harp (17 jaar, uit De Steeg)
  • Joshua Galasse viool (18 jaar, uit Grimbergen)

Lees hier meer over onze finalisten van het Klassiek Concours 2022.

Francis van Broekhuizen juryvoorzitter Nationale Finale

Net als vorig jaar is dramatische sopraan Francis van Broekhuizen voorzitter van de vakjury tijdens de Nationale Finale. Francis zong rollen bij o.a. Opera Zuid en De Nederlandse Reisopera, maar werd bij het grote publiek bekend door televisieprogramma’s als All Together Now, De Slimste Mens en Maestro. Haar advies voor de deelnemers? ‘Wees zelfbewust, en volg je intuïtie’.

Lees hier meer over de jury.

Koninklijk bezoek

Als het Prinses Christina Concours zijn we er trots op dat we ook dit jaar bezoek mogen ontvangen van de Koninklijke Familie. Prinses Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling, is in de zaal aanwezig om de talenten aan te moedigen. Ze zal ook de prijzen uitreiken aan de winnaars van het concours.

Waar en wanneer

Waar:
Amare, Den Haag | bereikbaarheid

Wanneer:
Zaterdag 23 april, 14:30-17:30 uur

inloop: 13.30 uur

zaal open: 14.00 uur