Komend weekend vindt het digitale concours Zuid 1 plaats

Vanwege de coronacrisis organiseren we ons digitaal concours Zuid 1 online! Op deze manier organiseren we het veilig en kunnen we ook onze laatste selectieronde (de regio Zuid 1) afronden. Net als bij een ‘fysiek’ concours kun je alle selectieoptredens bekijken, is er een publieksprijs en krijgen de deelnemers feedback van onze professionele jury. 

Vanaf vrijdag 12 juni, 18.00 uur, is het concours geopend en stromen de filmpjes binnen. Deelnemers kunnen tot en met zondag 14 juni, 18.00 uur een filmpje insturen.

Klik hier om alle ingestuurde selectieoptredens te bekijken.  

Iedereen die ingeschreven stond voor het klassiek concours Zuid 1 mag meedoen aan deze digitale variant. Deelnemers doen mee door een filmpje in te sturen via YouTube en het formulier op onze website in te vullen. Alle informatie voor deelnemers vind je op deze pagina

Zo gaat het in zijn werk
Iedereen die ingeschreven stond voor het klassiek concours Zuid 1 in Veghel mag meedoen aan het digitale concours. Tussen vrijdag 12 juni, 18.00 uur en zondag 14 juni, 18.00 uur is het concours geopend. Deelnemers doen mee door een filmpje in te sturen via YouTube en het formulier op onze website in te vullen. .

Zo kun je alle filmpjes bekijken
Tijdens het concoursweekend, van 12-14 juni, stromen de filmpjes binnen! Op deze pagina verzamelen we alle filmpjes. Elke ochtend en elke middag updaten we de pagina zodat je alle filmpjes kunt bekijken.

Zoals je van ons gewend bent, wordt ieder filmpje door onze jury bekeken. Dat doen ze in de week van 15 juni. In het weekend van 20 juni maken we daarna de winnaar(s) van het concours bekend!

Filmpjes die openbaar staan (dus zodat iedereen ze kan zien) dingen mee naar de publieksprijs. Tussen maandag 15 juni, 18.00 uur en vrijdag 19 juni, 18.00 uur kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete deelnemer. Iedereen in Nederland mag meestemmen. Wel geldt: 1 stem per mailadres.

Bekendmaking winnaars
In het weekend van 20 juni maken we de winnaars van het digitale concours Zuid 1 bekend. In de week van 22 juni vinden de jurygesprekken (besloten) plaats tussen de juryleden en de deelnemers. Iedere deelnemer krijgt in een jurygesprek feedback op zijn of haar optreden. Met die feedback kan elke deelnemer zijn spel nog beter maken!

Het digitale klassiek concours Zuid 1 wordt in het bijzonder mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, het Leye Fonds en de gemeente Meierijstad. Het Prinses Christina Concours wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Vele andere fondsen, bedrijven, overheden en organisaties steunen onze missie ook. We zijn hen hiervoor zeer erkentelijk. Kijk voor meer informatie op deze pagina