Inschrijving klassiek concours open tot en met 12 december

Jonge muzikanten opgelet! De inschrijving voor het klassiek concours is open tot en met 12 december. Heb jij je nog niet ingeschreven? Dan is dit dé kans om je alsnog in te schrijven. 

Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar (zang t/m 21 jaar)? Doe dan mee aan ons klassiek concours. Onze klassieke muziekwedstrijd is er voor iedereen: van beginner tot gevorderde en voor alle instrumenten. Iedereen die een stuk al aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan het klassiek concours en we zijn overal in het hele land te vinden. De selecties vinden digitaal plaats en de regiofinales organiseren we op locatie, mits de coronamaatregelen dat toelaten.

Boost je muzikaliteit door mee te doen
Elke deelnemers treedt tien minuten op. Vanwege de coronamaatregelen vinden de selecties komend jaar digitaal plaats. Dat betekent dat je een video van jouw optreden instuurt. Wij zorgen ervoor dat het (online) publiek en de jury de video kunnen bekijken.

Meedoen aan het klassiek concours is een boost voor je muzikaliteit. Je werkt naar het concours toe door thuis te repeteren en je doet waardevolle (online) podiumervaring op door deelnemer te zijn bij onze selecties. Bovendien krijgt elke deelnemer na de selecties persoonlijk advies van onze professionele muziekjury een officieel certificaat van deelname. En misschien ontmoet je via de concoursen wel nieuwe  vrienden en vriendinnen: vele muzikale vriendschappen en samenwerkingen zijn gestart tijdens het Prinses Christina Concours. Kortom: meedoen is een ervaring die je niet snel vergeet

Let op! Vanwege de coronamaatregelen verlopen de regioselecties komend jaar digitaal. We laten ons niet kisten door corona, maar nemen wel een aantal maatregelen om veilig en verantwoord de klassieke concoursen in 2021 te kunnen organiseren.

De selecties verlopen digitaal: dat betekent dat het Prinses Christina Concours je een digitaal podium geeft en samen gaan we op zoek naar zoveel mogelijk impact. Zo kun je ook online schitteren op het digitale podium!

Deelnemers sturen in 2021 een video in via onze website. Onze professionele muziekjury bekijkt alle video’s en beoordeelt ze. De beste deelnemers worden geselecteerd voor de regiofinale. Zij treden dan coronaproof live op locatie op. Check van te voren alle data goed: om een goede planning van de concoursen te kunnen maken is het noodzakelijk dat je ruim beschikbaar bent in een concoursweekend.

Meer informatie over het klassiek concours vind je hier