Inschrijving Klassiek Concours 4 oktober van start

Heb je een klassiek stuk aardig in de vingers en ben je tussen de 12 en 19 jaar (zang tot en met 21 jaar)? Doe dan mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours en stap in de voetsporen van tientallen topmusici. Remy van Kesteren, Laetitia Gerards, Lucie Horsch, Ralph van Raat en vele anderen gingen je voor. Geef je muzikale ontwikkeling een boost en schrijf je vanaf begin oktober in!

Digitale selecties
Begin 2022 organiseren we zes regioconcoursen, waaraan iedereen uit Nederland, de regio Antwerpen en regio Aken kan meedoen. De selecties in de regio’s verlopen digitaal, vanwege de nog steeds onzekere situatie rondom het coronavirus. Deelnemers kunnen zich vanaf 4 oktober tot en met 12 november 2021 inschrijven en sturen daarna in januari, februari of maart 2022 hun selectievideo in via onze website. Een professionele muziekjury bekijkt alle video’s en selecteert de finalisten. De winnaars treden op tijdens de Regionale Finale die we live (en coronaproof) op locatie organiseren.

Pak je podium!
Meedoen aan het Klassiek Concours is een boost voor je muzikale ontwikkeling. Werk toe naar je concoursdeelname door samen met je muziekdocent te repeteren en denk na over wat jij wilt vertellen met het stuk dat je speelt. Maak een mooie video van maximaal 10 minuten lang en stuur die in. Van de professionele muziekjury krijg je persoonlijke feedback waarmee je je spel (nog) beter kunt maken. Degene die met zijn of haar video de meeste publieksstemmen verzamelt, wint de publieksprijs!

Prijzen
Meedoen is een bijzondere ervaring. Dat doe je niet elke dag! Daarom krijgt elke deelnemer van ons een certificaat van deeelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terugdenken aan je prestatie op het concours. Daarnaast maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen, die altijd iets met muziek te maken hebben. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld een masterclass met een bekende musicus naar eigen keuze winnen. Of een solo-optreden met een bekend en professioneel orkest!

Data Klassiek Concours 2022 

Regio Zuid 2 (Maastricht)

Insturen selectievideo: 10 tot en met 12 januari
Regiofinale: 23 januari, Conservatorium van Maastricht  

Regio West 2 

Insturen selectievideo: 17 tot en met 19 januari
Regiofinale: 6 februari, Philharmonie, Haarlem
 

Regio West 1 

Insturen selectievideo: 24 tot en met 26 januari
Regiofinale: 13 februari, De Doelen, Rotterdam
 

Regio Zuid 1

Insturen selectievideo: 31 januari tot en met 2 februari
Regiofinale: 20 februari, CHV Noordkade, Meijerijstad (Veghel)
 

Regio Oost 

Insturen selectievideo: 21 tot en met 23 februari
Regiofinale: 13 maart, Muziekcentrum Enschede
 

Regio Noord 

Insturen selectievideo: 28 februari tot en met 2 maart
Regiofinale: 20 maart, Oosterpoort, Groningen
 

De Nationale Halve Finale vindt plaats op 2 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. 
De Nationale Finale vindt plaats op 23 april in Amere in Den Haag.  

Meer informatie over het Klassiek Concours vind je op deze pagina.