Inschrijving compositieconcours start vanaf 1 juni aanstaande

Vind jij het geweldig om je eigen muziek te verzinnen en die uit te voeren met topmuzikanten? Doe dan mee aan het Prinses Christina Compositie Concours! Iedereen van 12 tot en met 22 jaar mag meedoen aan editie 2020. Er zijn nauwelijks regels en er mag veel. De inschrijving is geopend van 1 juni tot en met 1 augustus 2020. 

Je kunt meedoen door een stuk te schrijven voor een vrije bezetting, in dat geval zorg je zelf voor de uitvoering en de videoregistratie van de uitvoering. Of je doet mee door een stuk te schrijven dat door de door ons uitgenodigde musici wordt gespeeld. Dan wordt je compositie live op het compositieconcours uitgevoerd. Aan editie 2020 werkt het Chimaera Trio (klarinet, cello en piano) mee en slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Naast de optredens van de andere deelnemers is er meer te beleven. We zorgen voor een workshop met tips over componeren en tijdens het juryoverleg is er een lecture recital, gegeven door pianist en componist Mathias Coppens. Hij vertelt dan over zijn ervaringen als filmcomponist in Hollywood!

En natuurlijk maak je, als je meedoet aan het Prinses Christina Compositie Concours ook kans op prachtige en muzikale prijzen!

Anderhalvemetersamenleving 
We volgen de richtlijnen die het RIVM en het kabinet hebben opgesteld om het coronavirus in te dammen en zorgen ervoor dat we het concours coronaproof organiseren.

Meer informatie over het compositieconcours vind je op deze pagina