Bekendmaking prijswinnaars Noord en Oost

Komend weekend sluiten we de laatste regioconcoursen af, de finalisten en prijswinnaars van het regioconcoursen Oost en Noord worden dan bekend. 

Daarmee sluiten we een bijzondere periode af. Alle regioconcoursen vonden regionaal plaats en we waren (digitaal) overal in het land te vinden. We hebben geweldig veel mooie inzendingen binnen gekregen van heel veel deelnemers. De variatie is groot, de kwaliteit hoog en het speelplezier spat van de video’s af. Geweldig om te bekijken en het maakt ons blij dat we, ook in deze ingewikkelde tijd, verrast worden door zoveel jong, muzikaal talent.

Prijswinnaars Noord en Oost
De prijswinnaars van het regioconcours Noord en Oost worden bekend op zondag 28 maart. Dat doen we online: eerder lieten we weten dat een live finale helaas niet zal lukken, vanwege de coronamaatregelen. Er zijn dan gewoonweg teveel mensen op één plek bij elkaar en teveel reisbewegingen.

Daarom maken we de prijswinnaars bekend met een speciale video. Samen met onze vaste videopartner en een presentator bezochten we afgelopen week Enschede (Oost) en Groningen (Noord), de plekken waar we normaal gesproken onze concoursen organiseren.

  • Vanaf 20:00 uur kun je live meekijken naar de bekendmakingsvideo Noord
  • Vanaf 20:30 uur kun je live meekijken naar de bekendmakingsvideo Oost

Kijk je mee op zondag 28 maart?
Direct na afloop van de juryberaden Oost en Noord zijn we aan de slag gegaan om de video te produceren en op dit moment van schrijven worden de laatste puntjes op de i gezet. Zodra de video gereed is, staat die klaar op onze website, Facebook en YouTube.

Zondagavond 28 maart gaan de video’s ‘in premiere’: vanaf dan kan iedereen kijken om te weten wie de winnaars van het regioconcours Noord en Oost zijn geworden. Kijk je mee?

Over het digitaal concours
Dit jaar organiseerden we de concoursen digitaal. Deelnemers stuurden per regioconcours hun deelnamevideo in. Net als andere jaren zijn alle instrumenten welkom en alle niveaus vertegenwoordigd.

Elke deelnemer speelt tien minuten en de inzendingen worden per regio op onze site getoond. Daar kan iedereen ze bekijken en er kon gestemd worden voor de publieksprijs. Voor iedere deelnemer organiseerden we een persoonlijk gesprek, waarin onze professionele muziekjury feedback geeft op de ingestuurde video. Met de tips van de jury kunnen de deelnemers nóg muzikaler en nóg beter worden.

  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours West 1 en bekijk hier de prijsbekendmakingsvideo
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours West 2 en bekijk hier de prijsbekendmakingsvideo
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Zuid 1 en bekijk hier de prijsbekendmakingsvideo
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Zuid 2 en bekijk hier de prijsbekendmakingsvideo
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Oost
  • Bekijk hier de inzendingen voor het concours Noord

Over de video’s die we binnen krijgen 
Heel veel video’s die we binnen hebben gekregen zijn opgenomen met één camera of met een telefoon. Andere inzendingen zijn opgenomen met meerdere camera’s. Van ons publiek, ouders en muziekdocenten krijgen we de vraag hoe we daar mee om gaan.

Het verschil in technische kwaliteit van de inzendingen maakt voor onze professionele muziekjury niet uit. Bij het bekijken van elke video kijken ze namelijk bovenal naar de muzikale kwaliteit van elke deelnemer en de zeggingskracht van zijn of haar muziek. Het is daarom vooral belangrijk dat de audio goed hoorbaar is en het beeld goed zichtbaar is.

Ons deelnemersreglement laat beide soorten inzendingen toe. ‘Iedere deelnemer stuurt één (ongemonteerd) filmpje in’, aldus ons reglement. Daarmee bedoelen we dat deelnemers aan één stuk door blijven spelen, net als op een concours, en dat er niet twee verschillende takes van één nummer zijn opgenomen, die samen gecombineerd zijn tot één video. Oftewel: een filmpje insturen met meerdere camerastandpunten mag. En wat ook mag: twee verschillende stukken spelen die allebei apart opgenomen zijn en naderhand aan elkaar ‘geplakt’.

Een inzending insturen die gemaakt is uit de beste of mooiste momenten van verschillende opnamepogingen van één stuk mag niet. Zowel de medewerkers van het Prinses Christina Concours als de jury kijken hier goed naar. Bij twijfel nemen we contact op met een deelnemer.

Meer ‘vraag en antwoord’ vind je op deze pagina