Zaterdag barst De Muziekdag los

Zaterdag 26 november is het zo ver, dan barst De Muziekdag los. De Muziekdag is de feestelijke afsluiting van De Muziekwedstrijd. Meer dan 500 kinderen deden deze editie mee! Na lang wachten is het zaterdag eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Wie wint er een mooie prijs? 

De Muziekdag vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het is een evenement voor de deelnemers, hun ouders/verzorgers en docenten. Er is een prijsuitreiking, een selectie van prijswinnaars zal optreden en jurylid Dalal Marouf verzorgt een workshop. Ook kunnen kinderen feedback op hun optreden krijgen door met de jury te spreken. De presentatie van De Muziekdag ligt in handen van oud-deelnemer van het Klassiek Concours, en presentatrice/zangeres Klaasje Meijer (oud-K3).

Prijzen

Er zijn muzikale prijzen te winnen. Voor het eerst reiken we dit jaar geen 1e, 2e of 3e prijzen uit bij De Muziekwedstrijd. Alle kinderen kunnen muziek maken en de jury kijkt naar al die verschillende muzikale vaardigheden. Zo is er een originaliteitsprijs, een samenspeelprijs, maar ook een presentatieprijs. De prijzen zijn te vinden via de website van De Muziekwedstrijd. Kinderen konden meedoen in 3 categorieën. Categorie 1 is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en categorie 2 voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.  Categorie 3 is de groepschallenge, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dit jaar heeft de groepschallenge het thema ‘Reizen’.

Na afloop van De Muziekwedstrijd wordt de uitslag op onze website en op social media gepubliceerd. Ben je benieuwd? Houd onze kanalen dan goed in de gaten!